Evenimentul Zilei > Actualitate > Vârsta de la care devin obligatorii măștile de protecție. Raed Arafat a anunțat măsura
Vârsta de la care devin obligatorii măștile de protecție. Raed Arafat a anunțat măsura

Vârsta de la care devin obligatorii măștile de protecție. Raed Arafat a anunțat măsura

Purtarea măștilor de protecție în anumite spații publice va fi va fi obligatorie inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de cinci ani.

Guvernul a stabilit în ședință măsurile de protecție și restricțiile care vor fi impuse cetățenilor, în contextul pandemiei de coronavirus. Acestea au fost anunțate de secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU.

„Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani prezente în spațiile publice deschise cum ar fi: piețele, târgurile, zonele de așteptare, cum ar fi: stații de autobuz, peroane și altele asemenea, falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare stabilite prin Hotărârea Comitetului Județean sau al Municipiului București pentru Situații de Urgență”, a anunțat Raed Arafat. .

Potrivit spuselor sale, spațiile în care purtarea măștii devine obligatorie și intervalele orare în care se aplică măsura vor fi stabilite de comitetele județene pentru situații de urgență la propunerea direcțiilor de sănătate publică. Acestea vor lua în considerare probabilitatea prezenței, în același timp, a unui număr foarte mare de persoane, fapt ce împiedică păstrarea distanței sociale.

„Spațiile și intervalele orare se stabilesc la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr de mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile legii”, a mai ptrezentat Raed Arafat.

Șeful DSU a precizat că administratorii sau proprietarii spațiilor publice deschise stabilite sunt obligați să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii.

„Dacă ia decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, să impună măsura portului măștii în spații deschise, în anumite intervale orare, în spațiile respective, la intrarea în ele sau în zona respectivă trebuie să fie afișat acest lucru, ca să fie cunoscut de populație”, a subliniat secretarul de stat Raed Arafat.

Primul tratament pentru COVID-19 disponibil în Europa din august. UE face achiziții masive

Alocațiile se dublează în 2022. Cu cât vor crește anul acesta

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: