Potrivit Mediafax, la o conferinţă de presă, desfăşurată la Palatul Parlamentului, fostul primar al Sectorului 5 a declarată că îşi va asuma preşdinţia comitetului de iniţiativă pentru reorganizarea Partidului Dreptatea Socială (PDS), la propunerea făcută de liderul acestei organizaţii politice, afirmând că mai mulţi social democraţi se vor alătura formaţiunii.

Vanghelie a spus că în următoarele 3 săptămâni, partidul va avea un Congres şi îşi doreşte ca acesta să fie mai puternic decât PSD, altfel el va pleca „acasă”.

“Sunt sigur că mulţi o să spuneţi că Marian Vanghelie îşi asumă într-un moment complicat pe care îl are în viaţă preluarea unui partid pentru a susţine şi a încerca de a vorbi despre o stângă autentică în România. Îmi propun exact aşa cum a spus şi Olguţa şi o felicit, cred că este singurul lider din PSD care în ultimul an am văzut că are curajul să spună ceva, dacă toţi ne ascundem în munţi, cine mai vorbeşte. Cred că am căpătat influenţa necesară, nu neapărat politică, organizatorică, ci această experienţă de a merge puţin cu cătuşele prin faţa dumneavoastră şi a românilor'', a spus Marian Vanghelie.

Totodată, el nu a vrut să spună dacă îşi va candida la sectorul 5. În schimb, el Vanghelie a precizat că PDS va propune candidaţi pentru primăriile de sectoare şi pentru PMB până la sfârşitul acestei luni. Candidaţii “se vor bate pentru voturile de pe stânga (…) ca să vadă doamna Firea că stânga suntem noi, nu ea”, adaugă fostul primar al sectorului 5.

Totodată, Vanghelie a arătat planurile sale pentru Primăria Capitalei. Acesta nu vrea privatizarea RADET-ului, iar „RATB (trebuie) să fie ca în Franţa, nu ca la Londra” .

Vanghelie consideră că trebuie „să lăsăm naibii iarba aia şi sa punem cum pun aştia la Washington seminţe”.

De altfel, Vanghele subliniază că mai multe partide i-au propus să candideze la PMB şi la Sectorul 5.

''Dacă Dragnea este bărbat să vină să candideze cu mine”, spune Marian Vanghelie.

Fostul primar al sectorului 5 este judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de corupţie. Procurorii cred că Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5,  ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a primit de la Marin Dumitru bunuri necuvenite în valoare de 30.403.000 de euro.