Evenimentul Zilei > Politica > Vanghelie a cumpărat agende de lux pentru președinții de bloc: „Pierdeau colile pe care scriau urât în ședințe”
Vanghelie a cumpărat agende de lux pentru președinții de bloc: „Pierdeau colile pe care scriau urât în ședințe”

Vanghelie a cumpărat agende de lux pentru președinții de bloc: „Pierdeau colile pe care scriau urât în ședințe”

Primăria Sectorului 5 al Capitalei, condusă de Marian Vanghelie, a plătit 30.000 de euro pe 2.200 de agende, echivalentul unei garsoniere sau al unui apartament cu două camere.

În ultima zi din an, repre­zentanții Primăriei Sectorului 5 au achiziționat, în regim de urgență, „agende de lux”, cu 60,78 de lei bucata, potrivit anunțului de atribuire a achiziției obținut de EVZ. Contractul a fost semnat în acea zi, deși, potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobată pe 10 decembrie, niciun angajat din instituțiile publice nu a lucrat pe data de 31 decembrie. Motivul: ultima zi din 2014 a fost declarată zi liberă.

Agendă cu 224 de pagini, pentru întâlniri

Potrivit documentului obținut de EVZ, autoritatea locală a cumpărat 2.200 de agende, fiecare având câte 224 de pagini. Acestea au fost achiziționate de la societatea Tropevm SRL, iar fiecare „agendă de lux” a costat 60,78 de lei. Un simplu calcul arată că din vistieria sectorului s-au achitat 30.000 de euro pentru agendele care vor ajunge pe masa fiecărui președinte și administrator al asociațiilor de locatari, potrivit edilului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Administratorii, comparați cu marii scriitori

Potrivit anunțurilor imobiliare publicate pe site-urile de specialitate, cu suma cu care s-au achiziționat agendele se putea cumpăra o garsonieră nouă sau un apartament cu două camere în cartierul bucureștean Berceni. Contactat de EVZ, primarul Vanghelie susține că a cumpărat agendele, pentru că la întâlnirile pe care le are el sau reprezentanții Primăriei cu președinții și administratorii de bloc s-ar consuma prea multă hârtie de xerox și așa ar ieși mai ieftin.

EVZ a calculat cât ar fi achitat instituția publică dacă ar fi achiziționat top-uri de hârtie xerox, în loc de agende.  Rezultatul: 15.000 de euro. Dacă ar fi să credem ce spune edilul: administratorii scriu sute de coli la întâlnirile pe care le au cu Vanghelie și cu subordonații acestuia.

Astfel, dacă s-ar cumpăra două topuri și jumătate de hârtie, cu 100 de coli fiecare, cu un preț mediu de 10 lei pe bucată, pentru fiecare administrator s-ar fi achitat aproximativ 25 de lei, adică jumătate din suma achitată pentru o agendă.  

Explicațiile hazlii ale primarului Vanghelie

Vanghelie susține că președinții și administratorii au consumat peste 250 de coli albe, fiecare, la întâlnirile organizate de instituția publică anul trecut. Mai mult, edilul spune că aceștia scriu urât pe foi.

EVZ: De ce ați cumpărat aceste agende de lux?
Marian Vanghelie: Nu le-aș numi de lux. Sunt agende simple, pe care le-am cumpărat pentru președinții de bloc și pentru cei care administrează. Avem aproximativ 2.500. Eu mă întâlnesc cu ei, de obicei, la sfârșitul anului.

V-ați întâlnit?
Are loc o întâlnire pe an cu mine, iar altele cu reprezentanții Primăriei. Nu ne-am văzut la sfârșitul anului. A fost scandalul din PSD, o perioadă agitată, așa că nu ne-am văzut. Nu am făcut nici Revelion, ați văzut. Am vrut pur și simplu să stau în casă, să dorm. Dar, la anul fac Revelion, o să vedeți.

Acele agende erau necesare?
Președinții și administratorii cereau hârtii de fiecare dată când veneau la Primărie și se consumau multe. Mai mult, scriau urât și le pierdeau. Așa, scriu frumos pe agendă, își notează și ei. Sunt agende folositoare pentru ei, că vin cu probleme la Primărie și discută cu directorii și cu cei care sunt în măsură să îi ajute din Primărie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: