Evenimentul Zilei > Actualitate > VÂNĂTOAREA DE VRĂJITOARE n-a murit în India. O femeie a fost TORTURATĂ până la moarte pentru că ar fi practicat „vrăjitoria”
VÂNĂTOAREA DE VRĂJITOARE n-a murit în India. O femeie a fost TORTURATĂ până la moarte pentru că ar fi practicat „vrăjitoria”

VÂNĂTOAREA DE VRĂJITOARE n-a murit în India. O femeie a fost TORTURATĂ până la moarte pentru că ar fi practicat „vrăjitoria”

Dukalheen Bai, de 55 de ani, a fost ucisă în bătaie chiar de rudele sale care o suspectau că practică vrăjitoria, în districtul Bemetera din statul Chhattisgarh situat în centrul Indiei. Potrivit poliţiei, crima s-a petrecut în noaptea de sâmbătă, iar 12 membri ai familiei sale au fost arestaţi.

Potrivit Agerpres, care citează DPA, un cumnat al femeii şi familia acestuia au acuzat-o că le-ar fi îmbolnăvit fiul prin practicarea vrăjitoriei, a precizat şeful poliţiei districtuale.

"Sâmbătă, ei au târât femeia din casă, au bătut-o cu pumnii şi cu beţele. Ea a murit la locul faptei", a mai spus poliţistul.

India nu are nici o lege specifică împotriva vânătorii de vrăjitoare, iar incidente de tortură şi ucidere a femeilor care sunt etichetate drept vrăjitoare sunt raportate la intervale regulate din întreaga ţară.

Cel puţin 2.100 de persoane, majoritatea femei, au fost ucise între anii 2000 şi 2012 pentru că ar fi practicat vrăjitoria, potrivit National Crime Records Bureau din India, citat de DPA.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: