Evenimentul Zilei > Actualitate > VĂMILE ROMÂNEŞTI sunt vizate de o MĂSURĂ EXCELENTĂ pentru toţi românii. VA FI OFICIALĂ în curând
VĂMILE ROMÂNEŞTI sunt vizate de o MĂSURĂ EXCELENTĂ pentru toţi românii. VA FI OFICIALĂ în curând

VĂMILE ROMÂNEŞTI sunt vizate de o MĂSURĂ EXCELENTĂ pentru toţi românii. VA FI OFICIALĂ în curând

Începutul lunii mai va aduce o modificare importantă în vămile româneşti.

Conform digi24.ro, vameșii nu mai pot confisca mărfurile pe loc. Noul cod vamal va intra în vigoare şi odată cu el şi normele europene. Va exista o infrastructură IT comună celor 28 de state membre, iar vameşii vor renunţa la formularele tipărite.

„Firmele producătoare, în loc să plătească TVA pentru materia primă din import, pot beneficia de amânarea la plata TVA. În perioada următoare Direcţia Generală a Vămilor va face o evaluare a întregii situaţii a acestor operatori care vămuiesc în alte state membre, vom încerca să identificăm care sunt cauzele. Este şi TVA un motiv pentru această situaţie”, a declarat Claudiu Ardeleanu, director general în Direcţia Generală a Vămilor.

România pierde anul aproape un sfert din taxele pe care le-ar putea încasa dacă mărfurile ar fi înregistrate în vămile din ţară şi nu la vecini. Informatizarea vamală va schimba şi va rezolva acest aspect în avantajul statului român.