Evenimentul Zilei > Social > Valuri de români, aduși acasă cu avioanele
Valuri de români, aduși acasă cu avioanele

Valuri de români, aduși acasă cu avioanele

Valuri de români continuă să revină în țară. În timp ce zeci de mii intră în țară prin granițele de vest, oficialii organizează curse speciale, cu avioane charter, pentru cetăţeni români aflaţi cu titlu temporar pe teritoriul Regatului Spaniei. Vineri, peste 440 de români au ajuns acasă cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe a informat  că, în dimineaţa zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 347 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei. Demersurile autorităţilor române au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă a 2 cetăţeni indieni, 2 cetăţeni spanioli, a unui un cetăţean neozeelandez, rezidenţi în România, precum şi a unui cetăţean uruguayan, membru de familie al unui cetăţean român.

”Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania TAROM, pe rutele Bucureşti-Madrid-Bucureşti şi Bucureşti-Barcelona-Bucureşti. Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc persoane în situaţii speciale, medicale sau sociale, persoane cu mobilitate redusă, o persoană cu deficienţă vizuală totală, minori, studenţi Erasmus, cât şi persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Spaniei”, transmit oficialii MAE.

De asemenea, cu aceeaşi cursă aeriană, pe rutele Bucureşti – Madrid şi Bucureşti – Barcelona, a fost facilitată repatrierea şi pentru 20 cetăţeni spanioli, care se aflau pe teritoriul României, precum şi pentru 62 cetăţeni români rezidenţi în acest stat.