Ministerul Afacerilor Externe a informat  că, în dimineaţa zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 347 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei. Demersurile autorităţilor române au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă a 2 cetăţeni indieni, 2 cetăţeni spanioli, a unui un cetăţean neozeelandez, rezidenţi în România, precum şi a unui cetăţean uruguayan, membru de familie al unui cetăţean român.

”Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania TAROM, pe rutele Bucureşti-Madrid-Bucureşti şi Bucureşti-Barcelona-Bucureşti. Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc persoane în situaţii speciale, medicale sau sociale, persoane cu mobilitate redusă, o persoană cu deficienţă vizuală totală, minori, studenţi Erasmus, cât şi persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Spaniei”, transmit oficialii MAE.

De asemenea, cu aceeaşi cursă aeriană, pe rutele Bucureşti – Madrid şi Bucureşti – Barcelona, a fost facilitată repatrierea şi pentru 20 cetăţeni spanioli, care se aflau pe teritoriul României, precum şi pentru 62 cetăţeni români rezidenţi în acest stat.