"Există la nivel naţional o complementaritate între cele două partide. Mergând mai departe, am găsit mesaje unitar îndreptate în sprijinul românilor, al capitalului autohton. (…) Sunt multe elemente pe care le avem în comun", a precizat Steriu la Realitatea TV.

El a adăugat că a existat o "consultare largă" cu colegii, la fiecare nivel.

"Şi iată că, în urma unei şedinţe purtate astăzi la nivelul UNPR şi tot astăzi în cadrul Partidului Mişcarea Populară, ambele echipe de conducere au stabilit că se impune pasul următor – acela al unui protocol şi al unui calendar pentru a face acest proces de fuziune. Este, aş putea spune, un lucru normal, o coagulare a forţelor pentru pregătirea alegerilor generale şi reprezintă, până la urmă, o opţiune pentru români de a alege şi altceva decât PSD sau PNL, două partide mari, să spunem, tradiţionale, dar care au consumat atât resursele umane cât şi ceea ce înseamnă mesajul pentru români. Sunt în clipa de faţă foarte multe milioane de români care în mod real aşteaptă şi altceva, aşteaptă să vadă un partid care este apropiat de ei. Şi pot spune că rezultatele însumate ale celor două partide – UNPR şi PMP – pot duce într-adevăr la o împlinire a acestor aşteptări", a susţinut liderul UNPR, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, este nevoie, în perioada următoare, "de o construcţie foarte importantă". "Avem o vară lungă în faţă, avem o toamnă ca să pregătim alegerile din decembrie 2016", a adăugat Steriu.

Liderul UNPR a susţinut că intră pe picior de egalitate cu PMP, alături de care îşi propune să construiască "împreună un viitor".

"În acest sens, numărul de parlamentari este poate prea puţin relevant. Avem în faţă, în toamnă, un parlament cu 450 de mandate, dorim să punem candidaţi pentru toate cele 450 de locuri. Nu cred că am fi putut face acest lucru în niciun fel de alianţă sau fuziune cu niciun alt partid. Vom fi în situaţia de a negocia nu neapărat funcţii, ci un viitor pentru toţi membrii partidului şi acest lucru cred că e cel mai important. Ne dorim ca echipa pe care o avem astăzi în UNPR să poată să-şi continue toate aceste proiecte. Nu suntem poate cei mai fericiţi că sigla nu mai este vulturul pe care îl iubim cu toţii atât de mult, va fi cu siguranţă o siglă de care ne vom aminti cu drag, sunt însă multe lucruri pe care le vom duce mai departe. Vom fi aceiaşi patrioţi care să apărăm interesele românilor, suntem aceiaşi oameni care vrem să fim aproape atât de militari cât şi de tot ce înseamnă oameni care au trecut prin structurile militare, cadrele în rezervă, veteranii", a afirmat Steriu.

Întrebat dacă şi-a negociat o funcţie în noul partid, Valeriu Steriu a spus că nu. "Nu, am considerat că pentru mine este mult mai mare satisfacţia să văd că echipa cu care sunt astăzi în toate aceste judeţe poate să-şi găsească mai departe un contur într-un proiect politic. (…) Îmi voi găsi cu siguranţă locul şi în primul rând proiectul echipei cred că este cel care îmi va da satisfacţie", a explicat el.

Liderul PMP, Traian Băsescu, a anunţat marţi că Partidul Mişcarea Populară va fuziona cu Uniunea Naţională pentru Progresul României. ''Am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Mişcarea Populară şi UNPR. (…) O fuziune va avea loc miercuri. Miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare congresele de fuziune. Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară'', a precizat Băsescu.