Valea Oltului, „blocată” din cauza lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești. Restricții de circulație

Valea Oltului, „blocată” din cauza lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești. Restricții de circulație Sursa Foto: Arhiva EVZ

Lucrările la  Autostrada Sibiu-Pitești aduc restricții de circulație pe Valea Oltului, conform Ministerului Transporturilor(MT). Secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu, din Ministerul Transporturilor (MT), anunță începerea execuției lucrărilor la prima secțiune montană a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, lucru care va îngreuna ciculația pe DN7 .

Valea Oltului, „blocată” din cauza lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești. Se caută conexiune cu altă autostradă

Sursă foto: arhiva EVZ

 

Astfel, conducătorii auto vor avea restricții de circulație  pe pe DN7 / E81, odată cu demararea defrișărilor, pentru ca traficul pe Valea Oltului să fie cât mai puțin blocat  de  lucrările la autostrada mai sus menționată.

„În momentul începerii defrișărilor, restricțiile de trafic care vor fi impuse pe DN7 să afecteze circulația rutieră cât mai puțin și pe un termen cât mai scurt”, a precizat secretarul de stat  în cadrul Ministerul Transporturilor,Irinel Ionel Scrioșteanu, pe pagina sa de Facebook. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Se cere intervenția Poliției Rutiere pentru fluidizarea traficului rutier

Pentru buna desfășurare a acestui proiect, este necesară o strânsă colaborare între CNAIR - Poliția Rutieră - antreprenor - autorități locale, astfel încât, în momentul începerii defrișărilor, restricțiile de trafic care vor fi impuse pe DN7 să afecteze circulația rutieră cât mai puțin și pe un termen cât mai scurt, a menționat oficialul Ministerului Transporturilor. De asemenea, s-a făcut apel  la antreprenrul de pe Secțiunea 2 a Autostrăzii Sibiu - Pitești cu antreprenorul primului lot din Autostrada Sibiu - Făgăraș, întrucât există o suprapunere pe tri nivele, a celor doup obiective, în zona Boița, ceea ce ar putea fluidiza traficul rutier.

Autostrada Sibiu-Pitești, împărțită în cinci secțiuni. Când vor fi finalizate lucrările

autostrada sibiu pitesti

Sursă foto: Facebook/ProInfrastructura

Autostrada Sibiu - Pitești (A1) va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu - Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022. Autostrada Sibiu - Pitești va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european  IV. Se estimează că lucrările vor fi finalizate în următorii patru ani.