Editura Evenimentul si Capital

Se strânge lanțul în jurul lui Vâlcov. Fostul consilier al premierului Dăncilă, cu un picior în groapă

Autor: | | 0 Comentarii | 3873 Vizualizari

Marți, Instanța Supremă a început judecarea apelului în dosarul în care Darius Vâlcov, fost consilier pe probleme economice al premierului Dăncilă, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Judecătorii au respins solicitările de amânare venite atât din partea avocaților, cât și a procurorului DNA.Avocatul lui Darius Vâlcov cere audierea lui Vasile Blaga, informează G4media.

Completul de 5 judecători a început marți judecarea dosarului în care acesta a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce a respins toate cererile de amânare a procesului, venite atât din partea avocaților săi cât și din partea procurorului DNA.

Avocatulfostului ministru al finanțelor a solicitat și audierea lui Vasile Blaga argumentând că Berna a intrat în contact cu Vâlcov prin intermediul lui Blaga. Audierea acestor martori a fost solicitată și în faza de fond, însă completul de trei judecători a respins-o.

Pe 2 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins solicitarea DNA de preschimbare a termenului în procesul lui Darius Vâlcov, după ce în aprilie judecarea apelului în dosarul în care fostul consilier al premierului Dăncilă a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare a fost amânat cu două luni, până pe 11 iunie, pe motiv că inculpatul nu are avocat.

Fostul consilier al premierului Dăncilă a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată. Alături de Vâlcov sunt judecaţi Lucian Petruţ Şuşală,, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu.

Completul de 5 judecători a început marți judecarea dosarului în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce a respins toate cererile de amânare a procesului, venite atât din partea avocaților lui Vâlcov, cât și din partea procurorului DNA.

Avocatul lui Darius Vâlcov a solicitat și audierea lui Vasile Blaga argumentând că Berna a intrat în contact cu Vâlcov prin intermediul lui Blaga. Audierea acestor martori a fost solicitată și în faza de fond, însă completul de trei judecători a respins-o.

Pe 2 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins solicitarea DNA de preschimbare a termenului în procesul lui Darius Vâlcov, după ce în aprilie judecarea apelului în dosarul în care fostul consilier al premierului Dăncilă a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare a fost amânat cu două luni, până pe 11 iunie, pe motiv că inculpatul nu are avocat.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată. Alături de Vâlcov sunt judecaţi Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu.

LIVE VIDEO Simona Halep-Polona Hercog SE JOACA ACUM pentru SFERTURI!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI