Evenimentul Zilei > Actualitate > Val fără precedent de farse la numărul 112. Poliţia Română face un apel disperat către populaţie
Val fără precedent de farse la numărul 112. Poliţia Română face un apel disperat către populaţie

Val fără precedent de farse la numărul 112. Poliţia Română face un apel disperat către populaţie

Reprezentanţii Poliţiei Române au afirmat că se confruntă în această perioadă cu un val de farse fără precedent la numărul de urgenţă 112.

Din această cauză, Poliţia Română face un apel public pentru încetarea alertelor false.

Potrivit Poliţiei Române, acest val de alerte false a început după operaţiunea de salvarea ratată a unei fete din Olt, care a sunat la 112 să ceară ajutor pentru că a fost răpită şi sechestrată.

În judeţul Sibiu o femeie a dat telefon la 112 susţinând că fost răpită şi sechestrată împreună cu fiica ei minoră. După cercetările demarate de poliţişti s-a constatat că totul a fost o farsă.

De asemenea, la Bucureşti, o tânără a anunţat că este răpită şi sechestrată. Sute de poliţişti şi jandarmi au căutat şase ore şi au constatat că fata nu era deloc în pericol.

„Dacă sunteţi copii, nu vă jucaţi cu 112! Poate alţi copii, în acelaşi timp, au nevoie urgentă ca cineva să ajungă la ei! Dacă sunteţi părinţi, învăţaţi-i pe cei mici la ce se foloseşte 112! Şi nu în ultimul rând, pentru noi, adulţii, 112 nu este un număr pentru alibiuri! Să nu uităm că sutele de poliţişti angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeaşi care trebuie să intervină la urgenţe reale. Fac un apel de urgenţă pentru numărul de urgenţă 112: să nu punem în pericol viaţa şi sănătatea semenilor. Este posibil ca noi înşine să avem nevoie de ajutor”, spune Adina Maftei, comunicatorul Poliţiei Române.

Un alt caz a fost în Sibiu unde un bărbat din localitatea Amnaș a sesizat autoritățile, prin apel la 112, că iubita lui i-a furat portofelul în care avea bani şi acte.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru furt și au început cercetările în acest caz.

„Ca urmare a acestui apel a fost organizată si desfășurată o amplă acțiune informativ-operativă cu participarea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul Investigații Criminale și Poliția orașului Săliște și Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov – Serviciul Investigații Criminale și Poliția Orașului Făgăraș și Postul de Poliție Ucea de Jos, cu sprijinul operațional al Direcției de Operațiuni Speciale București și Serviciului Operațiuni Speciale Sibiu”, a spus Luciana Lazău, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, potrivit digi24.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.