Evenimentul Zilei > International > Val de frig înspăimântător. Sunt cele mai mici temperaturi din ultimele decenii
Val de frig înspăimântător. Sunt cele mai mici temperaturi din ultimele decenii

Val de frig înspăimântător. Sunt cele mai mici temperaturi din ultimele decenii

Nordul Indiei și capitala țării, New Delhi, s-au confruntat cu temperaturi extrem de mici, autoritățile oferind ajutor oamenilor fără adăpost și nevoiașilor.

Un val de ger a lovit nordul Indiei, capitala țării, New Delhi, confruntându-se cu cele mai mici temperaturi din luna decembrie din ultimii 22 de ani.

„Condiţiile severe de frig s-au datorat persistenţei vânturilor reci care au traversat nord-vestul Indiei, în conjuncţie cu alte condiţii meteorologice favorabile”, a declarat M. Mohapatra, directorul Departamentului Meteorologic din India (IMD).

În noaptea de joi spre vineri, temperatura minimă înregistrată la New Delhi a fost de 4,2 grade Celsius, cu şase grade mai mică decât valoarea medie multianuală. O serie de regiuni din statele Punjab, Haryana, Chandigarh, Delhi, Uttar Pradesh şi Rajasthan sunt afectate de frig, începând cu 15 decembrie, potrivit digi24.ro.

Administraţiile locale din Uttar Pradesh, Delhi dar și din alte state din India pun la dispoziție spaţii de cazare, pături şi lemne de foc persoanelor fără adăpost şi cerşetorilor stradali.

În regiunile Kashmir şi Ladakh, de la poalele munţilor Himalaya, au fost semnalate temperaturi mai mici de zero grade Celsius.

În localitatea Srinagar din statul Kashmir a fost înregistrată cea mai friguroasă noapte din acest sezon, temperaturile scăzând în noaptea de miercuri spre joi până la valoarea de 4,3 grade Celsius, a relatat postul de televiziune Doordarshan.

În oraşul Drass din regiunea Ladakh a fost înregistrată temperatura de minus 29 de grade Celsius.

Cel puţin 38 de persoane au murit în statul Uttar Pradesh începând de marţi, din cauza temperaturilor deosebit de scăzute, a anunţat agenţia de presă IANS. Reprezentanţii Departamentului Sănătăţii au declarat că nu pot confirma faptul că aceste decese au fost produse din cauza valului de frig din nordul ţării.