Evenimentul Zilei > EVZ Special > Văduva veselă de patru ori și averea ei fabuloasă
Văduva veselă de patru ori și averea ei fabuloasă

Văduva veselă de patru ori și averea ei fabuloasă

Mereu a atras atenția, pentru stilul agresiv de joc, la fel de mult ca și pentru aspectul ei. Legenda spune că a câștigat suficient la cărți într-o noapte pentru a cumpăra cea mai spectaculoasă casă de pe Coasta de Azur.

În august 1948, când a pășit în cazinoul din Monte Carlo o seductoare cu părul argintiu, cu ochi turcoaz, acțiunea de la mese s-a întrerupt.

Femeia era îmbrăcată într-o rochie de seară de mătase, cu un colier de diamant, cu capul încoronat cu o diademă de diamant – un cadou de la cel de-al treilea soț al său, vicontele Marmaduke.

Bărbații de la masa principală s-au oprit în timp ce se apropia. Sultan Muhammad Shah, al treilea Aga Khan și unul dintre cei mai bogați bărbați din lume, a zâmbit la sosirea ei:

„Draga mea Enid, nu poți fi mai discretă cu intrarea ta? Data viitoare, te rog să intri în negru, astfel încât să pot să continui jocul, fără distragerea atenției pe care o produce prezența ta la masa mea”.

Lady Kenmare, fosta domnișoară Enid Lindeman din Strathfield-Sydney, a zâmbit liniștit și s-a așezat. Era gata să joace.

Bună ziua și la revedere soțului numărul unu

Născută Enid Maud, la 8 ianuarie 1892, Lady Kenmare, așa cum avea să devină, a fost al cincilea copil al Florenței și Charles Lindeman, fiul omului care a pus Australia pe scena mondială a vinului.

A crescut alături de cei șase frați ai săi în sud-vestul orașului Strathfield, înconjurată de spații deschise și plaje retrase, și a părăsit școala cu un singur obiectiv în viață: să se căsătorească bine.

La 21 de ani, a cunoscut un bogat om de afaceri american, de vârstă mijlocie, pe nume Roderick Cameron. S-a îndrăgostit imediat de această femeie înaltă și elegantă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: