Evenimentul ZileiOpiniiOpinii EVZVaccinuri, mititei şi bere. Soluţia românească

Vaccinuri, mititei şi bere. Soluţia românească

Vaccinuri, mititei şi bere. Soluţia românească
De când a apărut vaccinul anticovid, mă tot chinuie o întrebare, văzând opoziţia oamenilor, nu numai din România, de a se vaccina. De ce le place oamenilor să moară de covid? Pentru că, fără discuţie, virusul există. Fără discuţie, face şi victime.

Este ca şi cum într-un război, noi ne-am afla într-un tranşeu, iar de partea cealaltă, în tranşeul advers, ar fi covidul. Ni se pune la dispoziţie o armă cu care să ne nimicim duşmanul, iar noi, nici gând. Preferăm să stăm cu mâinile goale, să vină el peste noi, înarmat până-n dinţi cu proteina aia celebră şi să ne ucidă. Ne place să fim victime?

Mai ciudat este faptul că nu numai noi, prostimea, care nu avem cunoştinţe demidale, suntem reticenţi la vaccin. Ci şi medici şi personal medical, oameni de specialitate, care, în mod normal, ar fi trebuit, pentru a-şi salva viaţa, să sară să jefuiască dubiţa aceea cu pinguini pe ea, întâmpinată la graniţă de Arafat şi Gheorghiţă, care a adus primele vaccinuri în România. Nu s-a întâmplat deloc aşa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Explicaţia cu propaganda antivaccinistă, mult mai eficientă decât cea provaccinistă, este cam subţire. La noi, în România, nu am văzut pe nici un post de televiziune sau în vreun ziar să se îndemne la nevaccinare. Dimpotrivă. Oficial, Guvernul plăteşte bani grei mass-media ca să facă propagandă provaccinare.

Prof. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România a anunţat clar că orice medic va susţine o teorie neştiinţifică despre covid, va fi suspendat. Cere chiar modificarea legislaţiei în acest sens. Desigur, nu precizează până unde se întind limitele ştiinţei şi de unde începe teoria conspiraţiei, de vreme ce nu ştim mai nimic despre acest virus şi orice părere în plus este binevenită. Chiar dacă vine de la un medic român care gândeşte cu capul lui, că de cercetare instituţionalizată, la noi nici nu poate fi vorba.

Guvernele, nu numai cel de la noi, aflat încă în chinurile facerii, ci din restul lumii, în ciuda opoziţiei cetăţenilor, vrea să le bage binele pe gât cu forţa. Adică să îi vaccineze. De la faşă la barbă albă dacă se poate. Pentru asta, folosesc cele două metode clasice de dresaj: momeala şi bătaia. Momeala constă în faptul că aproape toate guvernele de pe planetă, încearcă prin diferite pomeni să stimuleze vaccinarea. Se dau pe degeaba celor care se vaccinează, în funcţie de ţară, de la cupoane pentru alimente, până la saci cu ciment.

Cea de-a doua parte a dresajului, bătaia, constă, mai puţin în ruperea la propriu cu pulanele a oaselor cetăţenilor şi gazarea lor cu lacrimogene. Asta se foloseşte numai când este vorba despre câte o manifestaţie a celor care îşi pun şi ei cam aceleaşi întrebări ca şi mine şi caută răspunsul la ele clamându-le în stradă.  Mai există însă şi bătaia indirectă. Care constă în surghiunuirea nevaccinaţilor, care, practic, nu mai au voie nimic.

Mâine, poimâine o să se dea o lege universală, că nu mai au voie nici să respire, ca nu cumva să vicieze aerul vaccinaţilor. Am auzit, inclusiv la noi, în România, propunerea (la noi a fost făcută de Cîţu, aşa că nu se pune), ca nevaccinaţii, în caz că Doamne fereştre, ajung la spital, să-şi plătească tratamentul. Pentru că nu au vrut să se vaccineze, care vaccin e gratis. Pentru că nu este normal ca un conştiincios de vaccinat, să plătească tratamentul unui înapoiat de nevaccinat.

Perfect de acord cu această propunere. Doar dacă ne spune, hai să-l luăm de exmeplu tot pe Câţu, deşi am spus că nu se pune, din ce bani au fost achiziţionate vaccinurile alea care sunt gratuite. Nu cumva şi din contribuţiile la sănătate ale nevaccinaţilor? Şi dacă tot îi pune să-şi plătească tratamentul, nu le şi dă înapoi banii pe care i-au cotizat ani de zile la sănătate?

Interesant este şi faptul că, toate guvernele de pe pământ, folosesc aceleaşi metode de dresaj a cetăţernilor, momeala şi bătaia, de parcă toţi premierii, indiferent de ţară, ar gândi cu acelaşi creier.

Deci, de ce vor oamenii să fie ucişi de covid? La întrebarea asta, nu autorităţile, ci noi trebuie să ne răspundem.

Cea de-a doua întrebare care nu-mi dă pace, s-a născut în urmă cu foarte puţin timp şi este vorba despre ţara mea. Acum mai bine de o lună, rata de infectare era uriaşă. Uriaş era şi numărul de morţi. Dar la vaccinare, tot nu s-a întregistrat o aşa de mare afluenţă, precum ar fi fost firesc. Şi, deodată, rata a început să scadă vertiginos. Mortalitatea este încă ridicată, dar, firesc, va scădea şi ea pentru că au scăzut infectările. Atunci, toată Europa ne arăta cu degetul. Necivilizaţii care, dacă nu au vrut să se vaccineze, uite unde au ajuns.

Acum, vedem un fenomen pe care, cei care în urmă cu un an jucau în clipuri care ne îndemnau să ne vaccinăm, ar trebui să ni-l explice. Civilizata Austrie, cu o rată de vaciinare de peste 80 la sută, a declarat vineri lockdouwn, pentru toată lumea, vaccinaţi şi nevaccinaţi. De ce? Pentru că rata infectărilor a explodat. Iar sistemul medical este la un pas de colaps. Germania este în aceeaşi situaţie şi a anunţat că ia în calcul soluţia Austriei.

Nici locuri la ATI nu mai au. Au transferat bolnavi în alte ţări, pentru că sistemul medical este depăşit. Rata de infectare la mia de locuitori a depăşit-o cu mult pe cea a României, lăsată de izbelişte de conducători, în vârful valului patru. Ca să nu mai vorbesc de state cu sută la sută cetăţeni vaccinaţi, care nu mai au locuri la ATI.

Desigur că nu vom primi nicio explicaţie de la specialişti. Să încercăm noi una. Poate că metoda românească de vaccinare este mult mai eficientă. Adică, pe lângă vaccin, la pungă merg şi trei mici gratis în Gura Oborului, care sporesc numărul de anticorpi. Sau, vaccinul dublat de un cupon de o sută de lei, din care, dacă nu eşti pretenţios la băutură, te faci mangă două săptămâni în fiecare zi.

Domnul colonel Gheorghiţă a întărit zilele trecute ceea ce a anunţat acum două săptămâni profesorul Rafila, anume că următorul val, de la primăvară, dar mai ales cel din iarna viitoare, va fi ca o răceală banală.

Pe ce s-or fi bazat, când Europa civilizată geme acum sub asaltul pandemiei? Poate pe faptul că la noi, tratamentul şi prevenţia vor fi asociate cu trei mititei şi două PET-uri de bere la doi litri şi jumătate.

Atunci, de ce domnul profesor Coriu interzice medicilor români să împărtăşească şi colegilor din ţările vaccinate, experienţa noastră?


Accesează: