Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat cere o măsură atât de dură cum n-a fost alta niciodată! Alertă în România
Raed Arafat cere o măsură atât de dură cum n-a fost alta niciodată! Alertă în România

Raed Arafat cere o măsură atât de dură cum n-a fost alta niciodată! Alertă în România

Secretarul de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le pune pumnul în gură anti-vacciniștilor. El a declarat sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul" celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze.

Prezent la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde a ajuns sâmbătă ajutorul oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, constând în 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID, Arafat vrea ca „oficial” cei care le spun oamenilor să se vaccineze să fie „tăiați” de la televiziuni și radiouri.

„Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile”, a declarat, foarte nervos, Raed Arafat.

El consideră că „suntem la momentul în care să facem aşa. Măcar două – trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, a mai spus secretarul de stat.

Vaccinarea în România

Începând din 27 decembrie 2020 și până joi 14 octombrie 2021, au fost administrate 10.873.225 de doze de vaccin anti-Covid-19. În total, 5.566.121 de persoane au fost vaccinate cu schemă completă, iar 412.475 au primit și cea de-a treia doză. Au fost raportate în total 17.602 de reacții adverse. Adică o medie de 1,62 la mie.

Rata de infectare în București a bătut un nou record. Incidența a ajuns, sâmbătă, la 16,1 cazuri la mia de locuitori în Capitală.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: