Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaccinul pentru coronavirus este inutil la tulpinile descoperite în Brazilia și Africa de Sud
Vaccinul pentru coronavirus este inutil la tulpinile descoperite în Brazilia și Africa de Sud

Vaccinul pentru coronavirus este inutil la tulpinile descoperite în Brazilia și Africa de Sud

Vaccinul pentru coronavirus, folosit și în România, nu are efecte în fața tulpinilor din Africa de Sud și Brazilia.

Vești proaste în ceea ce privește vaccinul folosit pentru a preveni efectele create de coronavirus. Imunizarea nu ar avea efect pentru tulpinile care își au originea în Brazilia și Africa de Sud. Este afirmația făcută de fostul președinte Traian Băsescu.

„Aș vrea să vă spun un lucru. Se pare că trăim în bula noastră, aia în care le știm noi pe toate. Acum s-a terminat o discuție la Parlamentul European, în grupul PPE și vă dau ca noutăți: tulpinele din Africa de Sud și Brazilia nu sunt acoperite de actualul vaccin. Iar răspândirea lor în Europa a început deja. Tulpina din UK e aparent acoperită de actualele vaccinuri.

Vaccinul pentru coronavirus nu acoperă toate tulpinile

S-a trecut la adaptarea vaccinurilor pentru aceste tulpini. S-a tras și o concluzie, în țările în care s-a mers pe imunizare prin infectare, acolo au apărut tulpinele noi.” A fost anunțul făcut de actualul europalamentar pentru gandul.ro.

„M-am vaccinat, nu mi s-a întâmplat nimic, sâmbătă fac doza a doua. Vor începe să vină vaccinurile Oxford-AstraZeneca. Ele nu trebuiesc planificate pentru oameni de peste 60 de ani.” A mai afirmat fostul președinte din perioada 2004-2014.

„Am rămas cu sistemul sovietic, face imposibilă administrarea spitalelor”

Politicianul a comntat și tragedia petrecut săptămâna trecută la Matei Balș. „Am rămas cu sistemul sovietic, face imposibilă administrarea spitalelor. Principalii responsabili sunt cei din sistemul de sănătate. Pe planul doi vinovăția aparține politicienilor, care fac din managementul spitalelor sinecuri politice pentru tot soiul de nepricepuți.

În orice spital, cu mai mult de 30 de paturi, trebuie să existe o divizie de mentenanță ,cu oameni care verifică zilnic partea electrică, de instalații, fac activități de prevenire. La noi problema mentenanței s-a tratat așa – un electrician într-un spital cu 1.000 de paturi. La marile spitale trebuie să fie echipe consistente. Multicalificate.” A mai declarat Traian Băsescu pentru sursa citată.