Evenimentul Zilei > Actualitate > VA PLOUA sau nu va ploua de Paşte? SE ZVONEA O ANUMITĂ PROGNOZĂ, dar acum ESTE OFICIAL: totul este CLAR
VA PLOUA sau nu va ploua de Paşte? SE ZVONEA O ANUMITĂ PROGNOZĂ, dar acum ESTE OFICIAL: totul este CLAR

VA PLOUA sau nu va ploua de Paşte? SE ZVONEA O ANUMITĂ PROGNOZĂ, dar acum ESTE OFICIAL: totul este CLAR

Va ploua sau nu va ploua de Paşte? Va fi frig, va fi cald?... Aceste întrebări au stârnit interesul multor români care şi-au făcut planuri de vacanţă, dar acum, cu o zi înainte de Noaptea de Înviere, meteorologii au actualizat prognoza.

În majoritatea zonelor, vremea va fi răcoroasă şi instabilă, cerul va fi înnorat, iar temporar va ploua. Administraţia Naţională de Meteorologie, citată de descopera.ro, anunţă că vineri vor fi averse însoţite local de descărcări electrice. În est şi în sud-est, cerul va fi parţial noros, iar ploile se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 23 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 5 şi 11 grade.

În Capitală, valorile termice vor fi normale pentru sfârşitul lunii aprilie, iar spre seară şi noaptea pot apărea ploi slabe. Maxima va fi de 21…22 de grade, iar minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

La munte, vremea va fi răcoroasă şi instabilă, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20…25 l/mp, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali.

Sâmbătă, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. În partea de nord şi nord-est a teritoriului, vremea va fi răcoroasă. Va ploua local în Maramureş, Transilvania şi Moldova, dar şi în zona de munte şi cea deluroasă din sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade Celsius, iar cele minime între 3 şi 12 grade.

La munte, cantităţile de apă izolat vor fi mai însemnate în zona Carpaţilor Orientali, unde se vor întregistra până la 15…20 l/mp. Valorile de temperatură vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei date.

Duminică, vremea se va încălzi uşor, iar maximele se vor încadra între 16 grade, în nordul Moldovei şi pe litoral, şi 23 de grade în Lunca Dunării. Ziua, în partea de nord-est a teritoriului, după orele prânzului, se vor semnala ploi de scurtă durată.

Seara, pe spatii mici se vor putea cumula cantităti de apă mai însemnate.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor fi normale pentru această dată din an. Vor fi înnorări în primele ore ale intervalului, dar mai ales în cursul noptii, dar probabilitatea de aparitie a ploilor este redusă. Maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius.

La munte, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, după orele prânzului se vor semnala ploi de scurtă durată. Începând cu orele serii, va ploua în masivele sud-vestice, iar pe spaţii mici se vor putea cumula cantităţi de apă mai însemnate. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

Luni, vremea va fi închisă, iar în jumătatea sud-vestică a teritoriului va ploua pe arii extinse. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade pe litoral şi 21 de grade în Lunca Dunării.

Marţi, miercuri şi joi, valorile termice diurne vor fi mai coborâte, temporar va ploua, iar în regiunile sudice se pot cumula cantităti de apă mai însemnate.