Starea lui Stănculescu s-a agravat în ultimele 48 de ore, după un atac cerebral. Ținînd cont că e aproape nonagenar, e greu de crezut că Victor Stănculescu mai are multe zile.

Moartea sa, însă, ar putea să nu fie chiar liniștită.

Asta, dacă generalul își respectă promisiunea făcută acum opt ani, într-o conferință de presă, după condamnarea sa definitivă la 15 ani de închisoare în dosarul Timișoara.

La vremea respectivă, reamintim, generalul a declarat public că cei care au vrut arestarea sa nu au dorit să se afle unele adevăruri despre Revoluție, despre care nu va vorbi nici el, dar a pomenit despre existența unor casete video cu dezvăluiri.

“O sa se afle cand o sa dispar eu ca fiinta. Eu stiu ce-am facut, ei stiu din auzite. Raman cu fruntea sus, nu mi-e frica nici mai departe”, a spus Stanculescu. El a dezvăluit, ulterior, existența, într-o bancă din Elveția, a unor casete, “noua-zece” la numar, care ar contine cîte 90 de minute de inregistrari audio in care generalul vorbeste despre evenimentele din decembrie 1989.
Stănculescu a mai anunțat că respectivele înregistrări vor fi făcute publice după moartea sa.

La cum evoluează lucrurile, se pare că nu mai avem mult de așteptat pînă ne vom lămuri: a fost o cacealma mediatică a legendarului personaj ori stă să cadă o bombă nucleară în dosarul Revoluției din decembrie 1989? (Bogdan Tiberiu Iacob)

Acest articol a fost postat inițial pe site-ul inpolitics.ro.

Te-ar putea interesa și: