Potrivit lui Dan Barna, USR nu va propune niciun premier și că partidul ar opta direct pentru alegerile anticipate. De asemenea, Barna a mai spus că USR nu va vota niciun alt guvern, probabil aceasta fiind strategia care va urma în Parlamentul României, unde este nevoie de căderea a unui al doilea Guvern. Despre majoritatea din Parlament, Dan Barna a spus că este toxică și a propus candidați comuni PNL și USR, pentru primăriile marilor orașe.

”Avem o majoritate toxică în Parlament, iar căderea Guvernului confirmă acest lucru. Rămâne un semn de întrebare decizia premierului de a bonifica baronii, pentru că nu s-a mai emis acea ordonanță promisă de PNL privind alegerile în două tururi. Este o zi tristă pentru România pentru că românii nu vor avea primari care să schimbe lucrurile. Așteptăm ca în săptămânile următoare, PNL să fie deschis la a decide candidați unici acolo unde ne luptăm cu PSD în marile orașe. Candidați unici ar însemna că putem să scăpăm de PSD. Dacă nu vom avea candidat unic la București, Gabriela Firea rămâne primar și va fi o catastrofă. Decizia asupra următoarei nominalizări aparține președintelui. Noi nu vom vota niciun fel de Guvern pentru că România are nevoie de anticipate. Nu vom merge cu nicio propunere pentru că România are nevoie de anticipate, vom face tot ce e posibil pentru asta”, a declarat Dan Barna.

Șeful USR a criticat PNL pentru motivul că Guvernul Orban nu a mai emis o ordonanță de guvern pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, lucru care nu se mai poate acum, după ce Guvernul a fost demis.

Te-ar putea interesa și: