Comitetul Politic al USR și Consiliul Național al PLUS se întrunesc, astăzi, în ședințe separate, pentru a lua o decizie legată de organizarea unui congres de fuziune. Deputatul USR Ionuț Moșteanu a afirmat că acest congres ar putea să aibă loc în luna iulie.

„Avem ședințe separate – fiecare cu agenda ei. Un singur punct este similar pe ambele agende, și anume discuția despre calendarul de realizare a fuziunii între cele doua partide. (…) Există niște discuții, niște puncte de vedere: mai devreme, mai târziu.

Trebuie să le armonizăm. Noi, ca Birouri Naționale, așa am gândit (ca acest congres să aibă loc în iulie), însă Comitetul Politic stabilește. Sunt anumite păreri că ar trebui să fie mai devreme. Unii spun că ar trebui să fie mai târziu.

În principiu, acesta este materialul cu care lucrăm în momentul acesta: un calendar de fuziune care să se întâmple după alegerile locale. Însă discuția asta era înainte de scenariul tot mai plauzibil al anticipatelor. Dar, dacă sunt și anticipate, e foarte probabil să nu mai avem o presiune, să ne grăbim cu asta”, a spus Moșteanu.

Te-ar putea interesa și: