Pe pagina de Facebook, USR a postat o fotografie cu o toaletă din lemn, menționând că în România 2,355 de scoli au toaletă în curte, ci nu un grup sanitar în incinta clădirii așa cum ar fi normal, scrie Libertatea.

„În Buda-Brăești, satul unde a murit înecat un copil de trei ani, fosa septică era acoperită cu o bucată ruginită de tablă. Sibiu, Botoșani, Vaslui, Bistrița Năsăud, Vrancea, Teleorman, Dâmbovița completează lista județelor unde, în ultimii ani, alți copii au murit în același mod tragic”, scrie la începutul mesajului. „În 2020, când vom fi la guvernare, construirea toaletelor în fiecare școală va fi prioritatea noastră. Bani sunt destui. Trebuie doar să ajungă la guvernare oameni cinstiți care să nu fie rupți de realitatea din țara noastră. Guvernarea penalilor a eșuat”, scrie la finalul mesajului.

Problema este reprezentată de faptul că fotografia cu pricina a fost achiziționată de pe un site de foto stock, înființat în 2009 de un ucrainean. Acolo se poate vedea că fotografia a fost realizată de un fotograf lituanian, sigura diferență fiind reprezentată de faptul că în postarea celor de la USR, scrisul de pe plăcuță este în limba română.

Pe site-ul depositphotos.com, fotografia cumpărată de USR este descrisă drept: Latrină dublă într-un sat. Toalete vechi, rustice din lemn”.

Partidele politice au făcut un obicei din a se folosi de imagini de pe site-uri străine în campania electorală. Amintim că PSD a folosit o imagine din Rusia în mesajul prin care anunța că începe construcția autostrăzii din Moldova.

 

 

Te-ar putea interesa și: