“Mâine, la consultarea cu Preşedintele Iohannis, voi discuta despre condiţiile în baza cărora USR va acorda votul de învestitură.

Prima este fără penali în funcţii publice deoarece este timpul ca această iniţiativă să fie în Constituţie. A doua este alegerea primarilor în două tururi, nu se poate să avem în diferite localităţi din ţară primari aleşi cu 12%. Trebuie ca primarii pe care îi alegem să fie reprezentativi. Şi când spun reprezentativi mă refer la ceea ce înseamnă fericiţi în România, sloganul meu de campanie.

Ne-am obişnuit să cerem puţin de la clasa politică, ca să cerem mai mult trebuie să începem cu alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, îi voi propune Preşedintelui să consulte Parlamentul asupra propunerii pentru poziţia de Comisar European ce revine Românie şi desfiinţarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS, la alegerile prezidenţiale, citat de Agerpres.

Dan Barna a subliniat că soluţia pentru România, în acest moment de criză politică, este organizarea alegerilor anticipate.

“Trebuie să mergem cât mai repede spre alegeri anticipate, spre întoarcerea către cetăţeni. Trebuie să avem un Parlament votat de cetăţeni pe care să ne putem baza astfel încât să facem toate reformele de care avem nevoie acum. Despre asta e candidatura mea la Preşedinţia României, despre perspectiva de a face o altfel de politică. Sunt convins că acelaşi lucru se va întâmpla şi în Galaţi anul viitor, când vom avea o conducere USR PLUS. Ţara noastră are nevoie de oameni competenţi şi oneşti, două condiţii fundamentale pentru viitorul României.”, a conchis Dan Barna.