USR a depus moțiune împotriva lui Virgil Popescu. „Asta este o japcă. O golănie. Un nou OUG 114, cum dădea Dragnea prin 2019”

USR a depus moțiune împotriva lui Virgil Popescu. „Asta este o japcă. O golănie. Un nou OUG 114, cum dădea Dragnea prin 2019” Sursa: arhiva EVZ

Cătălin Drulă, președintele USR, a lansat o serie de acuzații la adresa celor care au realizat ordonanța de urgență din energie. Politicianul a asemănat documentul adoptat ieri cu OUG 114 din 2019.

Cătălin Drulă a avut un mesaj tranșant în ceea ce privește ordonanța de urgență din energie adoptată ieri de Guvern. Așadar, liderul USR, consideră că „Mii de companii și locuri de muncă, în pericol! Japca dată peste noapte de PNL și PSD lovește grav în economia românească”.

Politicianul a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care a precizat că Guvernul Nicolae Ciucă a dat OUG în aprilie prin care prețul energiei electrice era plafonat pentru 12 luni la 1 leu/KWh pentru firme. Ulterior, după aproape cinci luni, același Guvern a decis să plafoneze prețurile pentru sute de companii care produc o parte însemnată din produsul intern brut al României.

De asemenea, Drulă a continuat să spună că impactul ordonanței va fi de sute de milioane de lei pentru unele companii. „Ai făcut o promisiune, un contract, și vii și îl schimbi unilateral pentru că mușchiul tău de guvern securisto-socialist poate”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consecințele ordonanței din energie

În aceeași postare, șeful USR, a spus și care vor fi consecințele, din punctul său de vedere. Astfel, Drulă a făcut referire la creșterea prețurilor și la o inflație și mai mare deoarece companiile au costuri mai mari și vor fi nevoite să le transfere în prețuri.

Mai mult decât atât, Drulă a comparat ordonanța adoptată ieri de coaliția de guvernare cu cea dată de Liviu Dragnea în 2019. „Asta este o japcă. O golănie. Un nou OUG 114, cum dădea Dragnea prin 2019”.

De asemenea, o altă consecință ar fi pierderea locurilor de muncă. Drulă consideră că multe companii vor face restructurări pentru a realiza reduceri de cheltuieli. În plus, el a punctat că deja sunt firme băgate în pierderi sau faliment. Scăderea economiei și alungarea investițiilor sunt alte consecințe explicate de Drulă. „Alungarea investițiilor. În țara în care Ciolacu și Ciucă îți aplică metoda Maradona, te gândești de două ori dacă îți riști banii”.

Soluțiile oferite de USR

Liderul USR susține că partidul pe care îl conduce a avertizat încă din primăvară că plafonarea nu este bine făcută. În acea perioadă, Executivul a considerat că soluțiile prezentate de USR nu sunt cele bune. „USR a depus ieri moțiune împotriva lui Virgil Popescu. Parlamentul trebuie să îl demită săptămâna viitoare pe acest ministru incompetent, care a făcut enorm de mult rău României.”, a încheiat Cătălin Drulă.