Prințul Harry a avut ceva de furcă în fața bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, din cauza confidentei reginei, Angela Kelly, care este și stilista veteranei de sânge nobil. Conform presei tabloide britanice, gâlceava a pornit în ajunul nunții Prințului Harry cu actuala Ducesă de Sussex, în mai 2018.

În ajunul fericitului eveniment, Meghan și-ar fi exprimat brusc dorința de a vizita Palatul Buckingham pentru a proba o tiară din garderoba nonagenarei suverane, pe care și-o dorea pentru ținuta sa de mireasă.

Stilista reginei Angela Kelly nu ar fi dat curs cererii viitoarei mirese, lucru care l-a scos din sărite pe nepotul reginei. Harry nu s-a sfiit să îi vorbească destul de injurios protejatei suveranei, folosind un limbaj mai puțin ortodox. El a chemat-o pe aceasta la Londra să deschidă „imediat” sipetul cu bijuteriile reginei, unde, conform protocolului coroanei, este ținută și prețioasa tiară.

Însă probarea oricărei bijuterii din tezaurul Casei Regale se face numai cu programare, ceea ce l-a scos din minți pe Harry. Desigur că, neputându-se conta pe discreția ofensatei stiliste, suverana a aflat de neînțelegere și l-a pus imediat la punct pe năbădăiosul ei nepot. „A fost grosolan de-a dreptul”, arată o sursă apropiată familiei monarhice.

Totuși, fiind vorba de evenimentul care urma să fie urmărit cu sufletul la gură de zecile de milioane de supuși ai săi din Marea Britanie, regina și-a mai „îndulcit” punctul de vedere și a făcut demersuri să îi împace pe viitorii miri, însă nu și-a cerut scuze.

 „Viperele” de la Curtea regală

O biografie nou apărută pe piață și dedicată Ducelui și Ducesei de Sussex menționează că Angela Kelly a fost în mod deliberat refractară la dorința lui Meghan de a proba tiara, ea refuzând pur și simplu să onoreze rugămintea lui Harry sub pretext că e nevoie de o programare și că „protocolul este foarte strict”. Conform autorilor cărții „Finding Freedom” dedicată celor mai rebeli moștenitori ai Coroanei, Harry ar fi simțit că o parte din vechea gardă de la Palatul regal „nu o place pe logodnica sa și încearcă să îi facă viața grea”.

Autorii volumului, Omid Scobie și Carolyn Durand, apropiați de Harry și Meghan, consideră că tiara este un simbol al frustării celor doi soți exilați în prezent în Statele Unite în fața așa-numitelor „vipere” de la Palat. Ei menționează faptul că Harry a considerat incidentul ca fiind un mare afront atât pentru el, cât și pentru actuala Ducesă de Sussex, potrivit dailymail.co.