Evenimentul Zilei > Actualitate > Ursul trece strada corespunzător, la Sinaia. Imagini incredibile filmate de un turist
Ursul trece strada corespunzător, la Sinaia. Imagini incredibile filmate de un turist

Ursul trece strada corespunzător, la Sinaia. Imagini incredibile filmate de un turist

Urșii și-au făcut simțită prezența și în Sinaia. Un turist a surprins animalul care se plimba pe străzile orașului și traversează... pe la zebră..

Cetățenii au semnalat, în repetate rânduri, prezența urșilor în diverse orașe din România. Sâmbătă, 12 iunie, un urs și-a făcut simțită prezența chiar în orașul emblemă de pe Valea Prahovei, Sinaia.

Un turist a filmat animalul care se plimba pe străzile orașului și l-a postat pe o rețea de socializare.

@abcdefgh1234677

#fyp #romania #sinaia #bearwalking #catwalk #chillin

♬ Walk – Saucy Santana

Autoritățile au emis mai multe mesaje de avertizare

Autoritățile au emis mai multe mesaje de avertizare după ce, în urmă cu două săptămâni, urșii au dat năvală în orașele din Harghita. Oamenii au început să se blocheze în case și le era frică să circule, pe jos, pe străzi. Intervenția autorităților a fost, însă, blocată de procedurile înfoiate, care presupun un lung timp de aprobare a unor dosare înaintate în acest sens.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a avertizat cu privire la deplasările urșilor în orașe, prin intermediul mesajelor RO-ALERT. 14 mesaje au fost transmise în acest sens.

„Instituțiile care răspund de intervenție au fost paralizate. Avem zeci de dosare în lucru. Procedura presupune săptămâni de analiză pentru intervenție. Este nevoie de o modificare a procedurii pentru o intervenție promptă. Domnul primar a completat dosarele care au fost depuse, am avut și astăzi o discuție cu specialiștii care au trimis dosarele la Academie. Așteptăm răspunsul Academiei și intervenim imediat pentru relocare. În caz de pericol iminent, intervine Jandarmeria”, a spus ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Așa ceva nu se mai poate. Nu putem să mergem în oraș nici în timpul zilei. (…) Ursul era în centru. Nu mai putem, nu știm care este soluția optimă. Încet, încet ajungem să ducem copiii și pensionarii, și la magazin și grădiniță și școală, numai cu mașinile. Trebuie să ai foarte mare tupeu ca să pleci de acasă cu copilul, pentru că în orice moment poți să te întâlnești cu ursul. Deja nu vedem unde e capătul liniei”, a declarat primarul din Tușnad, în legătură cu invazia urșilor în Harghita.