Evenimentul Zilei > Actualitate > Urșii și tehnologia. Imaginile au devenit virale în România. VIDEO
Urșii și tehnologia. Imaginile au devenit virale în România. VIDEO

Urșii și tehnologia. Imaginile au devenit virale în România. VIDEO

Doi urși au fost surprinși de camera de supraveghere în timp ce studiau obiectul montat de reprezentanții de la Romsilva.

Doi urși au fost filmați în timp ce verificau o cameră de monitorizare. Ce fusese amplasată pe un trunchi de copac într-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș. Urșii au dat peste curiosul obiect, l-au verificat și au plecat mai departe. Imaginile au fost făcute publice de oficialii Romsilva. Entitate care administrează parcul național din județele Harghita și Neamț.

„Am încercat să-i filmăm discret, dar nu prea ne-a ieșit. Doi urși foarte simpatici au descoperit camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș.

Urși filmați în timp ce studiau o cameră de supraveghere. Au venit, au studiat și au plecat

După cum se vede în imaginile amuzante, urșii s-au rezumat doar la o inspecție atentă a camerei de monitorizare și nu ne-au distrus aparatura, chiar dacă ne-au aburit obiectivul cu nările în timp ce cercetau aparatul de filmat”. Au declarat reprezentanții Romsilva.

Conform specialiștilor, este foarte posibil ca urșii să fi simțit urmele de miros uman de pe camera supraveghere. Montată cu scopul de-a monitorizara fauna. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță. Și beneficiază de un simț olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.


Exclusiv. Bărbații care au scos puii de urs din bârlog: ”Ne-am distrat. Nu ne-am dat seama ce facem”

Patru pui de urs luați de lângă mama lor! Muncitorii i-au aruncat în zăpadă

Bărbații care au abuzat puii de urs, au fost găsiți! Este posibilă o legătură cu piața neagră din Rusia

Alertă de urs la Predeal. ISU avertizează că animalul poate fi periculos

Ursul alb, unul dintre cele mai enigmatice animale de pe Terra

Turişti surprinşi de urs pe traseu! Atenţie, urmează scene dramatice. Foto-video