Comisia juridică a Senatului discută, luni, de la ora 11.00, asupra solicitării Parchetului General pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

„Adresa Biroului permanent privind prezentarea primei evaluări asupra solicitării PÎCCJ de formulare a cererii de efectuare a urmăririi penale față de domnul senator Florian Dorel Bodog și o estimare a timpului necesar pentru audierea acestuia”, arată ordinea de zi a ședinței de luni a Comisiei juridice a Senatului.

Ședința forului legislativ vine după ce Biroul Permanent al Senatului a decis transmiterea solicitării Parchetului General în cazul senatorului Florian Bodog către Comisia Juridică.

Comisia are la dispoziţie maxim două săptămâni pentru a întocmi raportul iar după ce Biroul Permanent al Senatului ia act de document, va decide dacă va organiza sau nu o sesiune extraordinară pentru votul pe cererea procurorilor.

Întrebat când va fi dat votul de către senatori pe cererea procurorilor, senatorul PSD Mihai Fifor a spus că reprezentanții Comisie juridice au un anumit număr de zile pentru a prezenta un raport intermediar, iar votul va fi dat în sesiunea parlamentară.

„E o procedură pe rol, conform statutului și conform Senatului. Comisia juridică are un număr de zile în care revine cu un raport intermediar, după care Comisia juridică va lucra în sesiune parlamentară și votul se va da în sesiunea parlamentară. Este un raport intermediar, ceea ce aduce Comisia juridică în fața Biroului permanent”, a declarat Mihai Fifor, într-o conferință de presă, duminică la Alexandria.