Evenimentul Zilei > Actualitate > Urmările anchetei DNA în scandalul mafia medicamentelor: nou șef la Oncologie, la Sibiu!
Urmările anchetei DNA în scandalul mafia medicamentelor: nou șef la Oncologie, la Sibiu!

Urmările anchetei DNA în scandalul mafia medicamentelor: nou șef la Oncologie, la Sibiu!

După ce dr. Valeria Văleanu, care este anchetată de DNA în scandalul mafiei medicamentelor pentru cancer, a demisionat de la conducerea Programului Național de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, în locul ei a fost numit un alt coordonator.

„Vă informăm că, începând cu data de 6 august 2015, dna. Dr. Alina Camelia Cătană, medic primar specialitatea hematologie, a fost numită coordonator al Programului Național de Oncologie în cadrul SCJU Sibiu, prin Decizia cu nr. 805/ 06.08.2015 a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Dr. Vasile Spinean. Medicul coordonator monitorizează modul de derulare a programului național de oncologie, urmărește respectarea obligațiilor asumate prin contractul încheiat cu CJAS pentru acest program și informează permanent conducerea spitalului cu privire la derularea programului“, se arată într-un comunicat de presă al SCJU Sibiu, citat de Agerpres.

Potrivit site-ului oficial al spitalului, dr. Cătană este și coordonatorul subprogramului pentru sindromul de imunodeficiență primară (SIDPU), din cadrul Programului Național de Diagnostic și Tratament pentru Boli Rare.

„Ținând cont de importanța Programului Național de Oncologie pentru pacienții instituției noastre, am dorit identificarea rapidă a unei persoane care să preia coordonarea să și ne bucurăm să anunțăm că am numit-o pe dna dr. dr. Alina Cătană, care va prelua integral toate atribuțiile legate de program, astfel încât acesta să se deruleze fără sincope, ca și până acum, iar pacienții să beneficieze de tratamentul corespunzător“, a declarat, pentru Agerpres, managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Fostul șef al Secției de Oncologie, Dr. Valeria Văleanu a demisionat imediat după ce procurorii DNA i-au percheziționat casa, ca urmare a anchetei în care sunt implicate 11 firme de medicamente și mai mulți medici oncologi.

În acest dosar, au fost efectuate percheziții în București și în județele Ilfov, Sibiu, Mureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Timiș, faptele incriminate fiind săvârșite în perioada 2012 — 2015.