Iarna s-a întors cu drepturi depline! În aceste momente, ninge abundent în Pasul Oituz, județul Covasna.

Din cauza vremii, traficul a fost blocat în zonă din cauza șoferilor luați pe nepregătite. Aceeași situație este și în cazul autorităților. Internauții spun că în Oituz nu s-a intrat cu mașinile de deszăpezire.

Meteorologii au emis o informare de ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată, în intevalul 22 februarie, ora 14 – 23 februarie, ora 16, informează B1

În intervalul în care atenționarea va fi activă, se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma în lapoviță și ninsoare.Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.

De asemenea, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.