Evenimentul Zilei > Actualitate > URAGANUL DE FOC a ucis 25.000 de BESTII JIHADISTE. Armata teroriştilor din Statul Islamic A FOST ÎNJUMĂTĂŢITĂ
URAGANUL DE FOC a ucis 25.000 de BESTII JIHADISTE. Armata teroriştilor din Statul Islamic A FOST ÎNJUMĂTĂŢITĂ

URAGANUL DE FOC a ucis 25.000 de BESTII JIHADISTE. Armata teroriştilor din Statul Islamic A FOST ÎNJUMĂTĂŢITĂ

Vremuri grele pentru fanaticii grupării teroriste Statul Islamic.

Coaliţia antiteroristă condusă de SUA a ucis 25.000 de mii de jihadişti în atacurile aeriene susţinute de-a lungul celor 20 de luni, de când a început ofensiva contra terorii.

Cele mai mari pierderi le-au suferit jihadiştii din Siria şi Irak. Numai în ultimele trei săptămâni au fost ucişi 600 de terorişti conform dailymail.co.uk.

Informaţiile aliaţilor arată că pierderile de efectiv au înjumătăţit armata Statului Islamic. Ceea ce este mai grav pentru jihadişti, este că în atacurile aeriene au murit foarte mulţi lideri de-ai lor, ceea ce le afectează planurile pe termen lung şi, implicit, le slăbeşte rezistenţa.

Colonelul Steve Warren, purtătorul de cuvânt al coaliţiei antiteroriste conduse de SUA, a oferit ultimele date despre operaţiunile din teatrul de război: „Abilitatea grupării teroriste de a face milioane de dolari din vânzările de petrol pe piaţa neagră, a fost redusă de atacurile repetate asupra câmpurilor de petrol. La fel ca un boxer, Statul Islamic a încasat câteva lovituri la mijloc. Credem că genunchii se înmoaie, capul începe să se clatine, iar ei încep să simtă efectul presiunii extraordinare pe care o exercităm asupra lor de 20 de luni.”

Oficialul american a mai completat că este doar o chestiune de timp până când liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, va fi depistat de dronele aliaţilor. Colonelul Warren a precizat că în prezent există mai puţin de 30.000 de combatanţi jihadişti capabili să lupte.