Actualul edil al localităţii dă vina pe fostul primar pentru situaţia dezastruoasă în care se află oraşul Negreşti din judeţul Vaslui, anunţă publicaţia 7Est. Localitatea este la un pas de faliment. Conturile primăriei au fost blocate din cauza datoriilor iar instituţiile din subordine au rămas fără apă şi energie electrică. În plus, peste 100 de funcţionari, printre care şi poliţiştii locali, nu şi-au mai primit salariile din luna iunie.

 Vinovat de această situaţie ar fi fostul primar, Ion Cozma, condamnat definitv la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar ce viza ridicarea unei fabrici de cărămizi ecologice. De asemenea, fostul primar a mai fost acuzat şi că a gestionat fraudulos fondurile europene primite pentru amenajarea unei gropi de gunoi. Daunele au fost acoperite în integralitate de guvern, mai anunţă 7Est.

Gaura din bugetul localităţii a fost adâncită şi de un agent fiscal care a fost prins de către Curtea de Conturi că încasa taxe şi impozite dar nu depunea banii în contul primăriei ci în propriul buzunar.

Singura soluţie de salvare pentru localitatea vasluiană ar putea veni tot de la Bucureşti. Edilul oraşului susţine că fără o rectificare bugetară pozitivă, primăria va declara falimentul.

 Negreşti este unul dintre cele mai sărăce oraşe din România. Cei mai mulţi oameni trăiesc din ajutoare sociale. Potrivit locuitorilor, în oraş mai funcţionează doar câteva farmacii, bănci şi fast-food-uri şi o societate comercială care produce utilaj greu.