Evenimentul Zilei > Actualitate > Unul dintre cei mai înspăimântători mafioți italieni a fost prins după ce a comandat pizza
Unul dintre cei mai înspăimântători mafioți italieni a fost prins după ce a comandat pizza

Unul dintre cei mai înspăimântători mafioți italieni a fost prins după ce a comandat pizza

Un cap al mafiei Camorra napolitană, căutat de autorități din 2013, a fost arestat, în timp ce urmărea la televizor meciul de fotbal Inter-Napoli, de polițiști care s-au dat drept băieți care livrează pizza, a informat poliția.

Poliția italiană a anunțat cu satisfacție prinderea "unuia dintre cei mai periculoși criminali din Italia", Roberto Manganiello, 35 de ani, șeful unui clan afiliat la Camorra dat în urmărire pentru dublă omucidere.

El este acuzat de uciderea în octombrie 2004 a doi bărbați, membri ai unui clan rival, a căror asasinare a provocat răzbunarea cruntă "vendetta" între familiile rivale din cartierul napolitan Scampia, cunoscut pentru a fi stat la baza romanului lui Roberto Saviano 'Gomorra'.

Manganiello era căutat și pentru port și deținere ilegală de arme și asociere mafiotă. El a fost arestat în compania altui mafiot, un napolitan în vârstă de 30 de ani, alături de care se ascundea într-o casă clandestină a clanului în Orta di Atella (sud), de unde gestiona afacerile de trafic de droguri și șantaj.

Cei doi se uitau la meci, pierdut de Napoli (2-0) în fața lui Inter Milano, când agenții au descins în apartamentul lor costumați în angajați care livrează pizza.

Manganiello, care nu era înarmat, nu a opus rezistență, copleșit poate, notează presa, de înfrângerea echipei sale de fotbal.