Un anunț surprinzător a fost făcut de un artist cu mare priză la public. Rapperul american Kanye West (43 de ani) va candida la președinția Statelor Unite ale Americii. Cunoscut ca un apropiat al Donald Trump, West a scris pe contul de Twitter despre planurile pe care le are în cea de-a doua jumătate a anului.

„Trebuie să înfăptuim acum promisiunea Americii prin încrederea în Dumnezeu, unificarea viziunii noastre și construirea viitorului. Candidez pentru funcția de președinte al Statelor Unite”, a fost mesajul lansat de West, conform jurnaliștilor de la Fox News.

Postarea rapperului a fost însoțită și de steagul Statelor Unite ale Americii. Deocamdată nu este clar dacă el și-a înregistrat candidatura pentru a intra pe buletinele de vot. Alegerile sunt programate la data de 3 noimebrie. După ce a făcut anunțul pe rețeaua de socializare, Kanye West a primit o susținere importantă, din partea miliardarului Elon Musk. Cel care a comentat: „Ai întreg sprijinul meu!”

Intenția muzicianului de-a intra în cursa pentru Casa Albă este mai veche. El declarase, în 2015, atunci când a primit Michael Jackson Video Vanguard Award, în cadrul MTV Video Music Awards, că are această intenție. Ulterior, un mesaj al său arăta că ar vrea să intre în joc, dar la alegerile din anul 2024.

West, artistul cu cele mai mari venituri în 2020, a explicat la un moment dat și de ce este susținător al lui Donald Trump, om politic cu convingeri republicane. „Negrii sunt 90% democraţi. Pentru mine, asta sună a control. Nu mă vor programa”, spunea West, care a purtat în public mai multă vreme „șapca Trump” cu mesajul „Make America Great Again”.

„Unul dintre lucrurile mele preferate dintre multele lucruri pe care le reprezintă şapca Trump este că oamenii nu îmi pot spune ce să fac pentru că sunt negru”, mai afirma West, care este căsătorit cu celebra Kim Kardashian.