După ce în urmă cu câteva zile PNL a lansat partidelor politice invitația de a participa la consultări pe mai multe teme, printre care Codul Fiscal și Legea salarizării, și UNPR a venit cu propria invitație către partide, pe aceeași temă. Consultările au fost propuse pentru data de 19 august. „UNPR poate fi o punte între palate – Palatul Cotroceni, Palatul Victoria și acum și Palatul Parlamentului. Vom face tot posibilul să ieșim din logica conflictului politic, vom aduce la aceeași masă toate punctele de vedere pentru a obține cel mai bun rezultat pentru România și români”, a spus Oprea, ieri, într-o conferință de presă susținută la sediul UNPR.

Invitația sa nu a picat bine primvicepreședintelui PNL Ludovic Orban care l-a acuzat pe Oprea de plagiat, spunând că parlamentarii PNL au anunțat primii discuții cu partidele pe marginea Codului Fiscal. „Domnul Oprea uită că prima formațiune politică care a anunțat discuții serioase cu partidele parlamentare este PNL. Face un plagiat”, a acuzat Orban.

PNL, pe două voci

Deoarece liberalii au nevoie de susținerea UNPR pentru răsturnarea guvernului Ponta sau pentru sprijin în formarea propriului guvern înainte de alegerile parlamentare de la anul, copreședintele formațiunii, Alina Gorghiu, a avut un punct de vedere mai ponderat. Ea a salutat faptul că mai sunt și alte partide care „pun rațiunea și prudența înaintea entuziasmului când e vorba de proiecte majore” precum Codul Fiscal, dar a amintit că PNL a inițiat dialogul. „PNL a invitat partidele politice la consultări pe șase teme importante pentru viitorul României, iar săptămâna aceasta am propus ca în data de 17 august să aibă loc discuțiile pe tema macrostabilității economice, inclusiv a Codului Fiscal”, a scris Gorghiu pe Facebook.

În urmă cu câteva zile, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: „Când o să se hotărască și o să aibă o linie foarte clară, noi suntem aici. Suntem în acest sediu și răspundem la orice fel de inițiativă!”.