„După cum arată structura Parlamentului azi, UNPR e cheia de intrare la Palatul Victoria. În ce mă privește, și nu numai pe mine, nu cred că e posibilă o negociere cu Gabriel Oprea. Întotdeauna el a reprezentat tot ce e mai imoral în viață politică și parlamentară românească”, a spus Orban.

Întrebat cum va reuși PNL să schimbe majoritatea, dacă nu negociază cu Oprea, Ludovic Orban a explicat că-i va lua parlamentarii la bucată. „Victor Ponta a lăsat să se afle că asigură UNPR 50 de locuri pe listele parlamentare în 2016 ca să-i dea lui Oprea zăhărelul de care avea nevoie ca să-și țină parlamentarii de strânsură. Unii au fost racolați, cum spuneam, oferindu-li-se avantaje materiale personal”, a mai spus Orban.


FOTO: Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochițoiu  FOTO: NICU DÎRDÎIAC„Noi susținem Guvernul Ponta

În replică, senatorii UNPR le transmit liberalilor că nu sunt interesați să se înscrie în PNL și că „susțin Guvernul Ponta. „Noi am avut o întâlnire recentă cu președintele nostru, cu domnul general Gabriel Oprea și am reafirmat că vom susține Guvernul Ponta. Ei (liberalii – n.r.) încearcă, așa este, dar noi susținem Guvernul Ponta. Singurul om cu care se poate negocia este Gabriel Oprea”, a declarat liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochițoiu, potrivit stiripesurse. ro.

De asemenea, senatorul UNRP, Constantin Popa, a precizat că niciun coleg nu și-a exprimat dorința de a pleca la PNL „să facă pe ospătarul”.

„Din ceea ce știu eu grupul de la UNPR este unit, comunicăm foarte bine, nu am auzit pe nimeni să-și exprime dorința de a pleca la PNL ca să facă pe acolo tușa sau mai-știu-eu ce altceva, sau să facă pe ospătarul”, a declarat senatorul UNPR, Constantin Popa.


Mai mulți parlamentari UNPR au exclus din start varianta negocierilor cu PNL pentru formarea unei majorități parlamentare.


Parlamentarul Ciprian Rogojan a precizat că pentru el ar fi o onoare să fie contactat de liderii altor partide, dar nu va trăda și nu va merge în altă parte.

„Nu m-a contactat absolut nimeni și dacă îi vedeți spuneți-le nici să nu mă caute. Asta e poziția mea”, a declarat și senatorul UNPR Simeon Purec.