Evenimentul Zilei > Sport > Universtatea Craiova învinge, dar nu convinge. Un pas spre finala Cupei României
Universtatea Craiova învinge, dar nu convinge. Un pas spre finala Cupei României

Universtatea Craiova învinge, dar nu convinge. Un pas spre finala Cupei României

În meciul tur al semifinalei Cupei României, Universitatea Craiova a învins cu 3-0, în Bănie, Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Ovidiu Bic, Alexandru Tudorie și Matteo Fedele au fost autorii celor trei goluri.

Victoria de miercuri o aduce pe Universitatea Craiova în postura de marea favorită pentru calificarea în finala Cupei.

Pentru un neavizat a fost, poate, un galop de sănătate al Universității. Numai că lacunele din jocul echipei de pe Ion Oblemenco sunt sesizabile cu ochiul liber. Craiova a întâlnit o echipă modestă, preocupată doar de reducerea proporției scorului. Universitatea nu a avut o dezvoltare a jocului mizând în mare parte la, deja patentatele, pase la portar. Deschiderile, pasele între linii, au fost în majoritatea timpului inexistente.

Până acum „mâna” antrenorului grec, Marin Ouzunidis nu se vede. Ori jocul echipei ar fi în urma cerințelor sale. După cum a evoluat astăzi, Craiova se poate mulțumi cu finala Cupei României, căci obiectivul îndrăzneț trâmbițat la începutul sezonului, câștigarea campionatului, pare un obiectiv greu de realizat.

Filmul meciului

Echipa antrenată de Marinos Ouzounidis a deschis scorul prin Ovidiu Bic (9), care a reluat cu latul din 6 metri, în urma cornerului executat de Dan Nistor.

Bogdan Vătăjelu (18) a şutat periculos din lovitură liberă de la 25 de metri, puţin peste poartă. Oaspeţii au avut o oportunitate în min. 38, prin Andrei Dragu, care a pătruns în careu şi a şutat de la 14 metri, pe lângă po

Craiovenii au mai avut o ocazie până la pauză, dar portarul Roberto Bodea a respins şutul lui Alexandru Cîmpanu (39), însă Elvir Koljic nu a avut reacţie.

În partea secundă, jucătorii introduşi de antrenorul grec al gazdelor au colaborat pentru celelalte două goluri ale Universităţii. Spaniolul Juan Camara a centrat perfect pentru Alexandru Tudorie (47), care a îndeplinit o simplă formalitate, acelaşi mijlocaş iberic servindu-l bine pe elveţianul Matteo Fedele (85), care a înscris cu un şut plasat de la 17 metri.

Universitatea a mai avut o ocazie prin Paul Papp (67), dar portarul Bodea a reţinut mingea trimisă cu capul de fundaş, iar Tudorie a trimis pe lângă poartă la ultima fază a partidei (90+3), scrie Agerpres.

Returul la Târgu Jiu

În Cupă, manşa secundă a semifinalei va avea loc pe 12 mai,  pe stadionul din Târgu Jiu.

În cealaltă semifinală, Astra Giurgiu a învins-o, marți pe Dinamo Bucureşti cu 1-0 în prima manşă.

Finala competiţiei va avea loc pe 22 mai.