Evenimentul Zilei > Actualitate > Universitatea Craiova – Gaz Metan 3-1. Prima victorie, după două etape fără gol
Universitatea Craiova – Gaz Metan 3-1. Prima victorie, după două etape fără gol

Universitatea Craiova – Gaz Metan 3-1. Prima victorie, după două etape fără gol

Universitatea Craiova a câștigat meciul contra celor de la Gaz Metan Mediaș, din etapa a 12-a a Ligii I de fotbal.

Echipa craioveană s-a impus în fața celor de la Gaz Metan Mediaş cu scorul de 3-1, la pauză 2-0, luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 12-a a Ligii I de fotbal. Universitatea Craiova a câştigat ultimele cinci meciuri directe cu Gaz Metan Mediaș.

Jucătorii Universității au deschis scorul rapid, prin Alexandru Cicâldău chiar în minutul 2. Acesta a primit o pasă decisivă de la Nicuşor Bancu. Ulterior, gazdele şi-au majorat scorul prin Reagy Ofosu în minutul 38. Jucătorul craiovean a scăpat la limita ofsaidului, după ce a primit o pasă oferită de Ivan Mamut. Ultimul gol al fotbaliștilor din Bănie a fost înscris în minutul 58 de Cristian Bărbuţ, care a închis tabela, după o acţiune a lui Reagy Ofosu.

Golul de onoare al oaspeţilor de la Mediaș a fost reuşit de Dumitru Cardoso în minutul 50, la capătul unei acţiuni personale. Ulterior, la câteva minute după ce a înscris, Cardoso a fost înlocuit, în minutul 69, din cauza unei accidentări, desi intrase după pauză.

Mai trebuie spus că la scorul de 2 la 1, Universitatea Craiova a avut și o bară, după un șut al lui Mamut, în minutul 55.

Înaintea acestui meci, echipa din Bănie venea după două meciuri fără victorie şi fără un gol marcat. Astfel, Universitatea Craiova a pierdut cu 0-1 în fața celor de la Chindia Târgoviște și a făcut un scor egal, 0-0, cu FC Botoşani. Universitatea avea două eşecuri consecutive acasă, 0-1 cu Academica şi 0-1 cu Chindia.

Pe de altă parte, Gaz Metan Mediaș venea la Craiova după o înfrângere acasă cu FCSB (2-3).

Statistica jocului

Universitatea Craiova – CS Gaz Metan Mediaş 3-1 (2-0), pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Au marcat: Alexandru Cicâldău (2), Reagy Ofosu (38), Cristian Bărbuţ (58), respectiv Dumitru Cardoso (50).

Arbitru de centru a fost Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca), iar arbitri asistenţi au fost Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Ciprian Florin Danşa (Satu Mare). Arbitru de rezervă a fost Sorin Costreie (Buftea)

Observatori jocului au fost Nicolae Grigorescu (Timişoara) – CCA, Romulus Gabor (Hunedoara) din partea LPF.