Prefectul județului Constanța a fost informat, în cadrul ședinței în care autoritățile au stabilit măsurile pentru deschiderea oficială a sezonului estival, că și bazele Direcției Județene de Tineret și Sport (DJTS) sunt deschise pentru weekendul prelungit de 1 Mai. Declarațiile reprezentantului DJTS, Sorin Bușu, au fost, însă, dezarmante.” La centrul de agrement 2 Mai și hotel Sport mai avem solicitări de cazare, în rest, bănuiesc că lumea vrea prin Mamaia, nu prea are chef să vină la tabără la 2 Mai, Eforie Sud și Eforie Nord. Unitățile sunt funcționale, deschise, igienizate, monitorizate dar din păcate…”. 

Întrebat de EVZ câte rezervări s-au făcut pentru cele trei centre pentru tineret, “specialistul“ DJTS a spus că “au fost ceva solicitări pentru perioada asta, dar subțire, nimic spectaculos”. Foarte sincer, Sorin Bușu a explicat că el nu se ocupă de “tineret”, spunând, totuși, că nu este simplu să îți faci rezervare într-o tabără a statului. “Dacă turiștii vor cazare la tabără trebuie să facă o solicitare prealabilă, nu pot veni să bată la ușă. Poate la hotel Sport e mai ușor să te cazezi dar în tabere e aproape imposibil”, a dat, senin, lămuriri reprezentantul DJTS Constanța, Sorin Bușu.
   
Majoritatea celor 1000 de locuri în centrele de agrement ale DJTS de pe litoral rămân astfel goale în minivacanța de 1Mai. Pe site-ul instituției nu se face nicio referire la deschiderea celor trei tabere pentru tineret, deși Direcția are nevoie acută de fonduri. Cazarea la Centrul de Agrement 2 Mai este de 75 de lei/zi/persoană. La Eforie Sud, 85 lei/zi. Surse din sistem spun că rezervările se pot face și cu o zi înainte, la DJTS, de către grupuri de persoane dar se pot face și în nume propriu, mai ales când rămân o mulțime de locuri goale. Taberele beneficiază de teren de sport, de golf, discotecă în aer liber, foc de tabără, cinematograf, a acces la internet.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: