Unicul Hard Rock Cafe

Unicul Hard Rock Cafe

Deschis în Herăstrău, primul şi singurul restaurant-cafenea al lanţului de renume internaţional şi-a primit ieri cei dintâi clienţi.

Comanzi un cocktail şi baţi din picior alături de Elvis, pe „That’s All Right“. Vine repede băutura roşie, garnisită cu o minichitară neagră, iar chelnerul te aprobă când cânţi refrenul „Trouble“, alături de Pink. La bar, băiatul care prepară băuturile îi acompaniază pe cei de la Coldplay, iar la o masă alăturată, două fete îşi agaţă pe tricouri insigne din colecţia limitată „Hard Rock Cafe Bucharest“, cu o chitară alături de Casa Poporului. Primul Hard Rock Cafe (HRC) din România şi-a primit ieri cei dintâi clienţi, la aproape 37 de ani de la deschiderea primei cafenele, pe 14 iunie 1971, în Hyde Park. La ora 12.00, în faţa restaurantuluicafenea din Parcul Herăstrău se strânseseră deja câteva zeci de oameni care aşteptau să cumpere insigne din colecţia limitată „Grand Opening Bucharest“, pahare, tricouri şi şepci Hard Rock. O oră mai târziu, restaurantul era pe jumătate plin de lume: români, dar mai ales familii de turişti străini, veniţi împreună cu copiii. Asta după ce, sâmbătă seara, noul Hard Rock a fost inaugurat cu un recital al formaţiei Holograf. În seara evenimentului, trupa a şi donat primele obiecte româneşti ce au intrat în colecţia internaţională a lanţului: o jachetă de scenă a lui Dan Bittman, chitara bas pe care Mugurel Vrabete cântă de 20 de ani, discul de platină pentru vânzările albumului „Pur şi simplu“ şi o tobă la care Edi Petroşel a bătut până în anul ’89. Legendary Burger - 32 de lei La intrare te întâmpină motto-ul lanţului internaţional, „Iubeşte-i pe toţi! Serveşte-i pe toţi!“, scris în engleză, şi o furculiţă „salutând“ în stil rock. Restaurantul e mare - 2.000 de metri pătraţi - şi foarte aerisit. Dacă ai chef de stat la poveşti cu prietenii, te cuibăreşti pe-o canapea neagră. Dacă te grăbeşti, găseşti un loc pe scaunele albe, din piele, aliniate la bar.

La lumina becurilor ascunse în zeci de tobe atârnate de tavan, clienţii se bucură deopotrivă de prânz şi de muzica bună. Se simt bine cu ochii când la pahar, când la videoclipurile din plasmele fixate pe canalul Hard Rock Cafe (care se ascultă în acelaşi timp în orice cafenea HRC din lume), când la pereţii plini de chitare semnate de nume celebre. Preţurile la HRC sunt la nivelul celor practicate în restaurantele din centrul Capitalei: o bere la draft costă între 7 şi 14 lei, un cocktail - în jur de 24 de lei, un fresh - 19 lei. Mâncarea e mai piperată la preţ: salate - 28 de lei, Legendary Burger cu carne de vită Angus - 32 de lei. Iar programul este de la 12.00 la 0.00, în fiecare zi. „VESTIGII“ Pereţi de colecţie În spiritul bunei tradiţii, Hard Rock Cafe a fost împodobit cu obiecte care le-au aparţinut unor cunoscute staruri din lumea muzicii. O bustieră a Madonnei, o pereche de blugi ai Shakirei, ochelarii şi un costum galben, cu blană albă, purtate de Elton John în ’73, geaca roşie a lui Michael Jackson din videoclipul „Thriller“, o chitară bas cu trei grifuri, folosită de basistul trupei Yes, o costumaţ ie de scenă a lui Rod Stewart, multe chitare şi viniluri - toate stau agăţate pe pereţii cafenelei-restaurant. Decorarea cu „vestigii“ a durat o săptămână, iar operaţiunea a fost făcută de o echipă specială. Obiectele vor rămâne în Capitală câţiva ani, apoi vor fi înlocuite cu alte donaţii din colecţia Hard Rock.

Ne puteți urmări și pe Google News