Szijjarto a declarat presei maghiare că a informat pe subsecretarul general al ONU Rosemary DiCarlo și pe președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, Maria Fernanda Espinosa Garces, despre poziția Ungariei faţă de propunerea pe tema migraţiei globale.

"Deoarece răspunsul Europei la criza migrației a fost un eșec, iar răspunsul Ungariei și al altor țări din Europa Centrală la un succes, forțând aprobarea pachetului de migrație este cel mai rău lucru pe care Națiunile Unite îl poate face", a spus el.  "Migrația globală va agrava situația doar pentru că va încuraja milioane de oameni să-și rişte viața și să plătească milioane de dolari rețelelor de contrabandiști", a declarat Szijjarto.

"Migraţia globală se bazează pe un principiul fals, potrivit căruia migrația este un drept fundamental al omului. Ceea ce este un drept fundamental al omului este totuși că oamenii ar trebui să poată trăi în pace în propria lor țară și dacă acest lucru nu este posibil, atunci ar trebui să se acorde protecția în cea mai apropiată locație sigură", a spus el citat de presa maghiară.