Evenimentul Zilei > International > Ungaria poate. Primele tancuri germane Leopard au ajuns în țară
Ungaria poate. Primele tancuri germane Leopard au ajuns în țară

Ungaria poate. Primele tancuri germane Leopard au ajuns în țară

Ungaria a primit recent primele patru tancuri de luptă Leopard 2A4HU, din cele 12 comandate. Budapesta a comandat în total 44 de tancuri Leopard.

Blindatele au fost aduse la cel de-al 11-lea batalion de tancuri al celei de-a 25-a Brigăzi de Infanterie a armatei Ungariei, situată în orașul Tata. Tancurile au fost prezentate ministrului apărării,  Tibor Benko , și comandantului forțelor armate maghiare, Korom Ferenc.

Reprezentanții uzinei germane Krauss-Maffei Wegmann (KMW) din Munchen și responsabilii maghiari cu acest program de înzestrare au declarat anterior că cele 12 tancuri Leopard 2 vor ajunge la Tata până la sfârșitul anului.

În 2018, Ungaria a semnat un contract pentru livrarea în total a 44 de tancuri Leopard 2A7+ și 24 de obuziere automotoare PzH 2000, comandă, au precizat la acea dată autoritățile maghiare, ce va fi completată de 12 tancuri Leopard 2A4 de ocazie, în scopuri de antrenament.

În prezent, forțele terestre maghiare dispun de tancuri T-72 moștenite din perioada sovietică. Dintre toate exemplarele care i-au fost livrate în timpul Războiului Rece, unele au fost vândute Irakului, în 2005.

Ministrul ungar al Apărării, Tibor Benko, a explicat că programul „Zrinyi 2026” ar trebui să permită forțelor armate ale țării sale să-și crească interoperabilitatea cu omologii lor europeni.

Dar, mai ales, a spus că speră că acest contract „va consolida și mai mult cooperarea dintre forțele armate maghiare și germane”.

După ce a comandat 36 de elicoptere militare, din care 20 de elicoptere H145M și 16 H-225M „Caracal”, de la Airbus Helicopters, Ungaria își continuă modernizarea forțele armate ca parte a programului său „Zrinyi 2026”, scrie Opex 360.

Tibor Benkö a apreciat actuala dezvoltare a Armatei ungare ca fiind un pas mare înainte, scrie Rador.

Tibor Benkö a amintit în mass-media publică faptul că primele patru tancuri de luptă de tip Leopard, din cele 12 achiziţionate din Germania, au sosit deja în Ungaria. Acestea sunt echipamente foarte moderne şi reprezintă o trecere de la tehnica răsăriteană la cea occidentală.

Saltul uriaş va fi reprezentat de tancurile de luptă Leopard A7, care vor sosi în Ungaria în 2023 – a adăugat ministrul apărării.

Există interese specifice. Noi spunem că trebuie construite capacităţi care garantează, asigură pacea, securitatea Ungariei şi aceste capacităţi trebuie adaptate la exigenţele NATO”, a declarat ministrul maghiar.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: