Astfel, de vineri seara, autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria a cetățenilor Uniunii Europene, care vor să să ajungă în vestul Europei sau doar au treburi în țara vecină.

Cetățenii români trebuie să știe că Ungaria impune anumite reguli de intrare în țară sau de tranzit. Astfel, trecerea este permisă doar prin punctul de frontieră Nădlac 1, unde persoana în cauză este supusă unui interviu medical la frontieră şi este verificată să nu prezinte simptome de infectare cu virusul COVID-19. O altă condiție este de a prezenta documente doveditoare, că țara unde dorește să ajungă îi va permite intrarea.

O altă informație care trebuie cunoscută se referă la faptul că, Ungaria va permite accesul pe teritoriul ei, doar între orele 11.00-23.00.

Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au mai convenit să se permită deplasarea lucrătorilor transfrontalieri având cetăţenia română sau ungară, cu domiciliul sau reşedinţa în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărşand, Salonta, Borş, Săcuieni, Urziceni şi Petea, conform Ordonanţei Militare nr. 8 din 09.04.2020. Aceste persoane sunt exceptate de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare dacă, la intrarea în România din Ungaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19.