Evenimentul Zilei > International > Ungaria SOLICITĂ Președintelui Comisiei Europene să-l RETRAGĂ pe Frans Timmermans. Care este motivul invocat
Ungaria SOLICITĂ  Președintelui Comisiei Europene să-l RETRAGĂ pe Frans Timmermans. Care este motivul invocat

Ungaria SOLICITĂ Președintelui Comisiei Europene să-l RETRAGĂ pe Frans Timmermans. Care este motivul invocat

Guvernul ungar a solicitat Președintelui Comisiei Europene să retragă vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans din activitatea comisiei pe durata campaniei sale active de a deveni președinte al comisiei. Motivul invocat de Ungaria este că vicepreşedintele se foloseşte de funcţie pentru campania electorală personală.

Gergely Gulyas, șeful Biroului primului-ministru, a adresat o scrisoare lui Jean-Claude Juncker, menționând că comisia a fost reprezentată în recenta dezbatere a Parlamentului European privind statul de drept și drepturile fundamentale în Ungaria de Timmermans:  "Am regretat însă că domnul Timmermans, în calitate de critic de lungă durată al Ungariei, nu a ezitat să-și folosească intervenția ca pe o oportunitate pentru propria campanie electorală care să reitereze declarațiile opoziției de stânga maghiare", a spus Gulyas scrisoare.

Șeful biroului primului ministru și-a încheiat scrisoarea cu o cerere de "retragere a primului dvs. vicepreședinte din activitatea Comisiei pentru întreaga perioadă a implicării sale active în campania electorală europeană prin acordarea unui concediu electoral neplătit“, titrează voiceofeurope.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.