Evenimentul Zilei > International > Panică la granița României. Descoperirea care a generat alertă. Mii de oameni, evacuați
Panică la granița României. Descoperirea care a generat alertă. Mii de oameni, evacuați

Panică la granița României. Descoperirea care a generat alertă. Mii de oameni, evacuați

Mii de oameni din centrul Budapestei au fost evacuați, după ce autoritățile au descoperit o bombă din Al Doilea Război Modial, neexplodată.

Mobilizare masivă în Ungaria. Poliţia din Budapesta a început evacuarea locuitorilor din zona parcului Varosliget, în centrul oraşului, în vederea dezamorsării unei bombe neexplodate de mari dimensiuni datând din al doilea război mondial găsite în zonă, a anunţat vineri dimineaţa municipalitatea.

Zona aflată în vizorul autorităţilor a fost parţial închisă, în sensul că nu este permisă intrarea, ci doar ieşirea, a precizat municipalitatea. Segmente din străzile adiacente au fost de asemenea închise traficului, iar autobuzele şi troleibuzele din zonă circulă deviat.

Bomba, producție sovietică

Evacuarea afectează în total circa 3.500 de persoane, cărora autorităţile le-au pus la dispoziţie adăposturi temporare. De asemenea, autorităţile asigură asistenţă şi transport pentru persoanele bolnave şi vârstnicii vizaţi de evacuare.

Bomba de 100 de kilograme de producţie sovietică a fost descoperită joi pe un şantier şi operaţiunile de dezamorsare a proiectilului urmau să fie finalizate în jurul prânzului de o echipă de genişti şi pompieri militari.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: