Unde sunt vacanțele de altă dată? Turiștii preferă locurile izolate și sigure

Unde sunt vacanțele de altă dată? Turiștii preferă locurile izolate și sigure

Românii așteaptă să se încheie perioada de restricții impusă de pandemia de coronavirus ca să călătorească. Potrivit unui studiu realizat de o platformă de rezervări online, 40% dintre români vor să-și petreacă vacanța în, România, în locuri izolate, unde nu există pericol de contaminare.

Conform cercetării realizate de platforma Travelminit.ro, aproape jumătate dintre respondenţi susțin că anul acesta își vor petrece vacanțele în țară și vor evita ieșirile în străinătate. Spre deosebire de alți ani, prețul va conta cel mai mult la alegerea destinației de vacanță, urmate de siguranța personală și a familiei precum şi tipul proprietăţii. Astfel, 38% dintre români susţin că alege să se cazeze în zone izolate, departe de aglomerație, iar 31% ,pun accent pe curăţenie şi igienizare, atunci când vorbesc despre alegerea unei cazări.

Platforma de rezervări a realizat și un clasament al motivelor care îi determină pe turiștii români să evite călătoriile în perioada următoare. Pe primul loc se află riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39,7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restricţiile de distanţare socială şi alte măsuri restrictive de prevenire a contaminării.

Studiul mai arată că peste jumătate dintre cei intervievați și-au amânat planurile de vacanță pentru o dată ulterioară, 20% dintre respondenţi şi-au păstrat rezervările active, iar 26% şi le-au anulat.  rezervările.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aproape o treime (31%) au declarat că aveau deja planificat concediul de anul acesta şi că plănuiseră bugetul respectiv înainte de începerea perioadei de izolare. Specialiştii estimează, însă, că bugetul total alocat pentru vacanțe va scădea cu câteva procente, din cauză că turiștii vor renunța la mare parte dintre activitățile conexe, cum ar fi  şi mai semnificativă în cazul activităţilor conexe, cum ar fi tururile ghidate.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.038 de respondenţi din toată România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 29 aprilie - 6 mai 2020.