Evenimentul ZileiSocialUnde se află cel mai mare focar din jurul Bucureștiului

Unde se află cel mai mare focar din jurul Bucureștiului

Unde se află cel mai mare focar din jurul Bucureștiului
În prezent sunt în carantină 22 de localități aflate în judeţul Ilfov. Prefectul Daniel Tudorel Zamfir a vorbit despre cea mai gravă situație unde incidența a ajuns la 13,93 la mie.

În prezent sunt 22 de localități din jurul Capitalei care se află în carantină. Acestea sunt: Clinceni, Dobroești, Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Otopeni, Berceni, Brănești, Popești, Leordeni, Tunari, Domnești, Jilava, Pantelimon, Voluntari, Chitila, Ciorogârla, Jilava
Măgurele, Balotești, Mogoșoaia, Snagov şi Ștefăneștii de Jos.

Unde se află cel mai mare focar din jurul Bucureștiului. Un prefect face dezvăluiri

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a declarat că cea mai gravă situație este în localitatea Berceni. Incidența infectărilor a ajuns în ultimele 14 zile la 13,93 cazuri de infectare la mia de locuitori.

Prefectul a mai subliniat că numărul îmbolnăvirilor a crescut și în localitatea Glina. În prezent se discută situaţia localităţii, inclusiv intrarea în carantină.

În urma acțiunilor de control au fost verificate 268 de societăți comerciale din Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și au fost legitimate 3.478 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, au fost verificate 165 de mijloace de transport persoane din județul Ilfov.

Amenzi: 423 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 36.950 lei:

– 421 de sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, cu amenzi în valoare de 36.950 lei, aplicate de către polițiștii IPJ Ilfov și polițiștii locali;

– 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment conform Legii nr. 319/2006, aplicate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov, a declarat prefectul la Digi24.

Reamintim că Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat, în ședință extraordinară, intrarea în carantină a mai multor localități.

Este vorba de comuna Domnești cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon și orașul Voluntari, acestea sunt: comuna Clinceni, până la 23 martie 2021,  Dobroești și Fundeni până la 25 martie, Bragadiru până la 29 martie, Chiajna, Dudu, Roșu până la 30 martie,  Cornetu, Buda până la 30 martie, Otopeni până la 1 aprilie, Berceni până la 1 aprilie, Brănești, Islaz, Pasărea, Vadu Anei până la 1 aprilie 2021, Popești-Leordeni până la 2 aprilie şi Tunari, Dimieni până la 2 aprilie, potrivit Agerpres.


Accesează: