Evenimentul Zilei > Actualitate > Alte patru localități din Ilfov intră în carantină pentru 14 zile. Bucureștiul, nu
Alte patru localități din Ilfov intră în carantină pentru 14 zile. Bucureștiul, nu

Alte patru localități din Ilfov intră în carantină pentru 14 zile. Bucureștiul, nu

Alte patru localități din județul Ilfov intră în carantină pentru următoarele două săptămâni. Este vorba de localitățile Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos. Ordinele emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, privind aceste localităţi prevăd instituirea carantinei de miercuri, de la 22.00, până pe 7 aprilie la aceeaşi oră. Ca urmare a analizei de risc care a fost efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat hotărâri prin care a propus măsura de carantinare pentru aceste localităţi.

Alte patru localități din județul Ilfov intră în carantină pentru următoarele două săptămâni. Este vorba de localitățile Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos.

Ordinele emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, privind aceste localităţi prevăd instituirea carantinei de miercuri, de la 22.00, până pe 7 aprilie la aceeaşi oră.

Ca urmare a analizei de risc care a fost efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat hotărâri prin care a propus măsura de carantinare pentru aceste localităţi.

În București este o întreagă dispută despre decizia de a intra în carantină sau de a nu intra în carantină. Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5 a instituit un program special al magazinelor și centrelor comerciale din acest sector. Pe de altă parte, prefectul Bucureștiului a spus că decizia primarului de sector este ilegală și că acesta va fi acționat în judecată.  Detalii despre acest lucru, citește aici.