Evenimentul ZileiActualitateLocalitățile Voluntari, Domnești, Pantelimon și Jilava intră în carantină. Bucureștiul poate fi izolat

Localitățile Voluntari, Domnești, Pantelimon și Jilava intră în carantină. Bucureștiul poate fi izolat

Localitățile Voluntari, Domnești, Pantelimon și Jilava intră în carantină. Bucureștiul poate fi izolat
CJSU Ilfov a decis instituirea carantinei zonale în orașul Voluntari începând cu această seară, de la ora 22. Carantina va fi valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

CJSU Ilfov a decis instituirea carantinei zonale în orașul Voluntari începând cu această seară, de la ora 22. Carantina va fi valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

Judeţul Ilfov a depăşit vineri incidenţa 6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Deocamdată, zece localităţi sunt în carantină, dar vor intra şi alte patru a anunţat prefectul judeţului Ilfov, care a precizat că se aşteaptă ordinul şefului DSU, Raed Arafat.

„Aseară, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a analizelor de risc transmise de către cei de la DSP şi cu avizul INSP, s-au transmis propunerile de carantină zonală pentru cele patru localităţi – Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari”, a afirmat Daniel Zamfir, la Digi24.

Conform datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov vineri, incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a trecut de 6 în aceste localităţi: Domneşti – 6,98, Jilava – 6,66, Pantelimon – 6,82, Voluntari – 7,43.

Potrivit proiectului de hotărâre, carantina din orașul Voluntari îi va face pe oameni să aibă nevoie de declarațiile pe proprie răspundere pentru a putea părăsi localitatea.

În același timp poliția va insititui filtre și va face verificări ale acestor declarații. Totodată persoanele vor trebui să plece de acasă, doar în cazul unei urgențe sau urmare a unui motiv întemeiat.

Hotărârea de carantinare a orașului Voluntari, poate fi consultată aici. Proiect Hotarare CJSU propunere instituire carantina Voluntari Hotararea 41

Domneşti, Pantelimon și Jilava intră și ele în carantină pentru 14 zile

Prefectul judeţului Ilfov Daniel-Tudorel Zamfir a anunţat că alte patru localităţi, Domneşti, Pantelimon, Jilava şi Voluntari, urmează să intre în carantină zonală.

„Aseară, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a analizelor de risc transmise de către cei de la DSP şi cu avizul INSP, s-au transmis propunerile de carantină zonală pentru cele patru localităţi, Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari. Lumea să fie conştienţă şi să ştie că trebuie să circule doar având motive bine justificate şi să aibă declaraţie pe proprie răspundere, să aibă legitimaţie de serviciu, să aibă adeverinţă de la angajator”, a declarat Daniel-Tudorel Zamfir sâmbătă la Digi 24.

Întrebat dacă ia în calcul carantinarea altor localităţi, prefectul de Ilfov a răspuns: „Toate localităţile sunt sub atentă analiză şi dacă voi primi din partea celor de la DSP propuneri cu privire la măsura carantinei zonale în alte localităţi, vom proceda în consecinţă”.

„Trebuie să conştientizăm toţi că trecem prin momente grele. De aceea trebuie să conştientizăm că trebuiesc respectate toate măsurile, să limităm la maxim circulaţia, să limităm la maxim contactele, să respectăm măsurile de distanţare astfel încât răspândirea acestui virus să fie limitată”, a adăugat Zamfir.

Oraşul Popeşti-Leordeni şi comuna Tunari din judeţul Ilfov au intrat de vineri în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, şi anume până pe 2 aprilie, din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu SARS-COV-2.

Rată de incidență, peste 6 în județul Ilfov

Judeţul Ilfov a ajuns la o incidenţă de 6,36 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, a anunţat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Municipiul Bucureşti a înregistrat o creştere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de raportarea precedentă – 4,85 cazuri la mia de locuitori, după ce vineri incidenţa a fost de 4,64.

În scenariul roşu se mai află judeţele Timiş, cu o incidenţă de 5,99 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Braşov – 4,46, Cluj – 4,11, Hunedoara – 4,03, Constanţa – 3,39, Alba – 3,37, Sălaj – 3,03.

Alte 23 de judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3 la mie), printre ele fiind: Arad – 2,86, Giurgiu – 2,81, Sibiu – 2,72, Vâlcea – 2,56 şi Bihor – 2,50.

Zece judeţe se află în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Harghita – 1,03, Suceava – 1,04, Buzău – 1,09.

Conform GCS, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt Bucureşti – 1.433 (vineri fuseseră 1.031 de cazuri nou confirmate) şi judeţele Timiş – 377, Cluj – 293, Ilfov – 263, Braşov – 263.

Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Tulcea – 40, Covasna – 19, Vrancea – 24.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.096 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 


Accesează: