Evenimentul Zilei > Actualitate > UNDE MERGEM. Târguri cu de toate, pentru bucureșteni
UNDE MERGEM. Târguri cu de toate, pentru bucureșteni

UNDE MERGEM. Târguri cu de toate, pentru bucureșteni

Bucate tradiționale pentru gurmanzi, lucruri realizate manual pentru pretențioși sau bolizi tunați cum vezi doar în fi lme pentru amatorii de accesorii auto inedite, acestea sunt tentațiile pentru bucureșteni.

Pentru că românii sunt gurmanzi, prin definiție, începem cu locul unde găsești cele mai bune bucate tradiționale. De vineri de la ora 10.00, până duminică seara, în Parcul Al. I. Cuza (IOR) din Titan găzduiește, lângă Biserica Maramureșeană din lemn, Târgul La Naică, unde vizitatorii vor găsi de toate pentru toți: produse pescărești, preparate la grătar (mici, frigărui, pastramă de berbecuț etc.), sărmăluțe, dulcețuri, baclava, kurtos kolacs, clătite, înghețată și dulciuri de tot felul, miere, ierburi aromate, cafea făcută la nisip, popcorn și vată de zahăr.

 

Handmade și protecția mediului

Amatorii de lucruri realizate manual, pot alege Revolution Handmade Fair 1, de la El Comandante Junior, un eveniment cultural desfășurat între 8 și 10 iunie, zilnic între orele 10.00- 19.00. Targul-expoziție aduce în fața vizitatorilor produse handmade și de design românesc, creații unicat realizate de artiști și designeri români în stil propriu.

Tot de vineri (de la ora 17.00) până duminică seara, în Parcul Izvor din Capitală se desfășoară Natura Fest, un festival care militează pentru un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător, nu lipsesc ateliere de reciclare, concerte și alte surprize pentru toate categoriile de public. Pe scenă vor urca trupele Coma, Robin and the Backstabbers, OCS, Grimus, FiRMA, E.M.I.L., The Amsterdams, EYEDROPS și Jinxy Von D’Ers.

 

Distracție la pădure

Între 8 și 10 iunie 2018, cu începere vineri de la ora 22.00, Federația Română de Tir Sportiv – Pădurea Băneasa, de lângă București organizează Picnic Fonic Festival, eveniment își dorește să creeze o poveste în care muzica bună se împletește cu activități antrenante și plăcute, oameni frumoși, dornici de relaxare și divertisment, zone de mâncare, distracție și artă, toate într-un cadru natural de neuitat. Pe scenă vor urca, printre alții, Amorf, Andreiu, Buniku, Dana Marijuana feat Discotecă, Herodot, Mathew Jonson, Phil Weeks, Topper și Voi Cu.

 

Motoare turate, la Romexpo

În perioada 9-10 iunie, uriașul centru expozițional din nordul Capitalei găzduiește și târgul Autototal Business Show 2018. Târg de echipamente și accesorii, pe lâmngă standurile firmelor de profil, le oferă vizitatorilor și demonstrații cu mașini tunate. Pasionații de mașini vor putea încerca singurul simulator de Formula 1 din lume, care generează o forță a accelerației de până la 3G, cu force feedback, sunet surround, ecrane cu imagini și rezoluție full HD!

Despre artă și mediu, la Cluj, în Pădurea Hoia-Baciu

Pentru amatorii de reggae, fetsivalul Iration Fest 2018 se va desfășura în perioada 9-10 iunie Pădurea Hoia-Baciu. Biletele costă 35 de lei, dar în schimbul banilor vizitatorii se vor delecta cu muzică bună, artă și natură, alături de si oamenii frumoși care au mers mână în mână cu muzica reggae și cultura rastafari. Sâmbără seară concertează El Negro, Mistah White și Cercul Întreg, iar duminică Sistah Rastahfairy, Chuthejhu, Eujah, Lazio 45, Digital Selekta, Selectra Droo, Sheeba și Irie Daily.

 

„Iată femeia pe care o iubesc”, la Timișoara

Teatrul Națio nal din Timișoara prezintă, duminică de la ora 19.00, în Sala Mare, spectacolul „Iată femeia pe care o iubesc” de Camil Petrescu, în reghia Mihaelei Lichiardopol. Mica lume a sanatoriului de la Snagov, linistită în rutina ei, este tulburată de aparitia unui tînăr arhitect catatonic, Mihai Stănescu, internat după o tentativă de suicid. Mergând înapoi pe firul povestii, dr. Omu, medicul-sef al clinicii, află că gestul disperat al noului său pacient, este urmarea felului în care îl alungase femeia pe care o iubea, artista de cabaret Bella Zadu.

Obsesia lui pentru această femeie care îl dispretuieste si pe care el o dispretuieste cu o intensitate egală cu cea a iubirii sale îl consumă fatal. În încercarea de a-i ameliora starea psihică si datorită faptului că în sanatoriu lucrează sora geamănă a Bellei, medicii optează pentru un tratament neconventional: să i-o prezinte pe Ana Zadu, identică fizic, dar complet la antipod din toate celelalte puncte de vedere.

Biletele mai pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), între orele 11-19 sau online, pe www.tntimisoara.com.

Filmele de la TIFF, pe ecranele din Capitală

 

Aproape 30 de filme din programul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania sunt prezentate, până duminică, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, în cadrul unei retrospective realizată special pentru cei care n-au apucat să vadă peliculele înscrise în competiția care s-a încheiat weekendul trecut. Programul integral poate fi găsit pe site-ul Cinemaului, dar vă spunem că veți putea viziona, printre altele, deținătorul Trofeului Transilvania – filmul „Moştenitoarele / Las heredaras”, în regia lui Marcelo Martinessi, pelicula distinsă cu Premiul Juriului Francofon – „Rugăciunea / La priere” (regia Cedric Kahn), precum şi toate cele şapte filme incluse în „Close-up Ingmar Bergman”, unul dintre highlighturile ediţiei de la Cluj.

 

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Aproape 13 milioane de euro este bugetul din acest an al celui mai mare festival din oraş, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, care începe vineri şi propune publicului 524 de spectacole, în perioada 8-17 iunie, a anunţat luni, preşedintele festivalului, actorul Constantin Chiriac.

Ajuns la cea de a 25-a ediţie, FITS aduce în oraş 3.300 de artişti, din 73 de ţări. Timp de zece zile, Sibiul se va transforma într-o imensă scenă, pe care vor evolua artişti din toate artele spectacolului. Acesta este primul an în care FITS are doi patroni, pe prinţul Charles şi pe preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru spectatori, cei mai aşteptaţi la Sibiu sunt actorul Peter Sellars, balerinul Mikhail Baryshnikov (foto) și actorul David O Hara. Organizatorii se aşteaptă la peste 50.000 de spectatori zilnic la FITS