Evenimentul Zilei > Actualitate > UNDE MERGEM. Festivaluri de week-end
UNDE MERGEM. Festivaluri de week-end

UNDE MERGEM. Festivaluri de week-end

Suntem în plină vară, iar concertele şi festivalurile ne provoacă la distracţie. Fie că suntem în concediu, pe litoral, sau în marile oraşe, putem să petrecem câteva ore de neuitat de muzică şi bună dispoziţie. Creative Fest, adică trei zile de muzică, artă urbană, demonstrații de graffiti și freestyle, space painting, 3D urban art, acrobații cu skateboard și biciclete, dar și multe alte activități le găsim la Romexpo.

Începând de vineri, 27 iulie şi până duminică, 29 iulie, în fiecare zi de la ora 16.00 bucureştenii sunt aşteptaţi la cel mai mare festival de artă și cultură urbană. Intrarea la acest eveniment este gratuită, iar la cea de-a cincea ediţie vor urca pe scenă trupe româneşti, dar şi din străinătate. Trupa CnM deschide festivalul pe ritmuri de rock, fiind urmată de Gojira & Planet H, care promit o calatorie muzicală cu accente drum & bass îmbinate cu trap, edm si dubstep. Robin & the Backstabbers vor aduce muzica alternativă, iar cei de la Şuie Paparude vor cânta despre cum „A fost odată”.

Rudimental DJ Set închid prima seară de #Creative cu un sunet unic, fiind una dintre cele mai cunoscute formaţii din UK, cu hituri precum „Feel the Love”. ARTmania Festival 2018 în Piața Mare din Sibiu Cea de-a 13-a ediție ARTmania, primul festival românesc care a dezvoltat în România conceptul de îmbinare între entertainment și artă, va avea loc în perioada 27 – 28 iulie 2018 în Piața Mare din Sibiu. Mogwai, Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor şi Distorted Harmony sunt primii artişti confirmaţi la cea de-a 13-a ediţie a festivalului ARTmania.

„Un veac de frumusețe”, o expoziție-document la Muzeul Satului

În anul Centenarului Marii Uniri nu puteam să nu ne gândim la femeile românce au trăit adevărate tragedii: în Primul Război Mondial şi-au pierdut soţii, tații, au ajuns în prizonierat, au trăit dramele celui de-al Doilea Război Mondial, au fost aruncate în închisorile comuniste, au fost la Canal, au pierdut totul de nenumărate ori și au reușit de fiecare dată, să se reinventeze și să o ia de la capăt. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, joi, 26 iulie, ora 17.30, în Sala H.H. Stahl și Foaier H.H. Stahl , să admirați „Un veac de frumusețe”, o expoziție document. Peste 200 de piese de patrimoniu din colecțiile muzeului vă vor convinge că femeile au creat adevărate opere de artă, în lungile ierni la lumina opaiţului sau a lumânării. Cu mâinile pline de bătături şi arse de soarele verii au ştiut să ţeasă o pânză fină ca un abur, au ştiut să brodeze cu fir de aur şi să croiască cămăşi, rochii, sumane pe care de zeci de ani marii creatori de modă încearcă în zadar să le copieze. În cele 2 săli vor fi prezentate costume din toate zonele țării și ale minorităților etnice.

 

Cel mai mare show aviatic din România începe sâmbătă

Cel mai mare show aerian din România, Bucharest International Air Show (BIAS), are loc sâmbătă, 28 iulie 2018, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu” și la Romaero, iar organizatorii promit un spectacol aviatic de zile mari, cu atât mai mult cu cât meteorologii anunţă vreme frumoasă. Cea de-a zecea ediţie a BIAS este dedicată Centenarului României și va reuni la start peste 150 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti din România, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria, Italia, Spania, Cehia și Lituania. Invitați speciali în acest an sunt „supersonicii” Turkish Stars – din Forţele Aeriene turceşti. În premieră pentru România, vor participa „magicienii” White Red Sparks, formația de acrobație a Forțelor Aeriene ale Poloniei. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se va face prin ROMAERO, începînd cu ora 10. (Emil Simionescu)