Evenimentul Zilei > Social > Unde e România în topul celor mai bune universități din Europa centrală
Unde e România în topul celor mai bune universități din Europa centrală

Unde e România în topul celor mai bune universități din Europa centrală

Un număr de 18 universități din România figurează în topul instituțiilor de învățământ superior din Europa emergentă și Asia. Acesta a fost realizat de TopUniversities.com, care studiază în fiecare an calitatea instituțiilor de învățământ superior din întreaga lume.

Universitățile românești nu intră în Top 10, dar ocupă, unele din ele, locuri foarte bune. Cea mai bine cotată este Universitatea ”Babeș – Bolyay” din Cluj Napoca, cu un ranking care o clasează pe locul 40 în top. ”Într-adevăr, la nivel național, BBU a primit titlul de universitate de „cercetare avansată și predare” (adică, universitate de cercetare intensivă) și a fost clasată cea mai bună universitate românească în metaranking-ul național al Ministerului Educației și Cercetării (2016, 2017 și 2018).

La nivel internațional, BBU este o prezență constantă în clasamentul internațional al universităților ca fiind una dintre cele mai bune și reprezentative universități din România și din Europa de Est / Centrală. În 2018, UBB a primit 4 stele (QS Stars) în urma auditului academic efectuat de QS. Mai mult, în decembrie 2018, UBB a primit și premiul „HR Excelence in Research””, notează realizatorii topului.

Clujenii sunt urmați, pe locul 42, de Universitatea din București, numită ”una dintre cele mai importante universități din România și din sud-estul Europei”, cu diplome recunoscute în aproape toate țările lumii.  Urmează Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pe locul 68, apoi Universitatea Politehnica din București, pe 72, Universitatea de Vest din Timișoara pe locul 74, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, pe locul 80. Alte 12 universități românești sunt incluse în topul care nominalizează cele mai bune 350 de universități din Europa Centrală și de est și spațiul ex-sovietic, top condus de Universitatea de stat ”Lomonosov” din Moscova.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.